eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége.
Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter

Szintet lép a Huawei-háború

Washington lehúzhatja a rolót.

Újabb lépéséhez ért az Egyesült Államok és a Huawei távközlési cég közti feszültség. A céget nemzetbiztonsági szakértők a kínai kémkedés támogatásával vádolják és még Donald Trump amerikai elnök idejében elkezdte korlátozni az amerikai működését Washington. Tavaly október óta él a tilalom, ám néhány cég akkor még engedélyt kapott az 5G hálózatokhoz nem kapcsolódó termékek szállítására. Ám úgy hírlik, ezeknek is menniük kell.

Most ugyanis a Financial Times azt írta, a Biden-kormány újabban nem ad exportlicenceket a Huawei amerikai beszállítói számára és a tervek szerint teljesen tilalmat rendelhet el az amerikai technológia értékesítésére a kínai cégnek. Mint a vg.hu idézte, az ügyet ismerő számos forrás szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium elkezdte erről értesíteni az érintett cégeket.

Nem csak Washington igyekszik egyre határozottabban óvni technológiai fölényét Pekinggel szemben: a múlt héten Japán és Hollandia is csatlakozott az Egyesült Államokhoz a félvezetők gyártására alkalmas eszközök kínai exportjának korlátozásában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×