eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt (b) fogadja Joe Biden amerikai elnök és a felesége, Jill Biden a washingtoni Fehér Háznál 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij első külföldi utazása.
Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Álló ováció fogadta Volodimir Zelenszkijt Washingtonban – videó

Az ukrán elnök beszédet tartott az Egyesült Államok kongresszusa előtt.

Mint korábban írtuk, az ukrán elnök szerdán Washingtonba látogatott, és ezzel első külföldi útjára indult az ukrajnai háború kezdete óta.

Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivő a találkozó előtt azt mondta: Volodimir Zelenszkijt Joe Biden amerikai elnök fogadja Fehér Házban, majd az ukrán elnök beszédet mond az amerikai kongresszus előtt. A nap folyamán egy közös sajtótájékoztatót is tartanak, amelyen az amerikai elnök újabb komoly segélyt jelent be Ukrajnának.

Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. december 21-én.
Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky
Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. december 21-én. Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky

Volodimir Zelenszkij Facebookon megosztotta a kongresszus előtt tartott beszédét, melyből kiderül:

a Fehér Házban tapsviharral fogadták érkezését.

A bejegyzés mellé azt írta: "A csatában a jövő év fordulópont lesz. Az a pont, amikor az ukrán bátorságnak és az amerikai elszántságnak garantálnia kell közös szabadságunk jövőjét. Azoknak az emberek szabadságát, akik kiállnak az értékeikért."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×