eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Hszi Csin-ping kínai elnököt köszöntő emberek kínai zászlókat lengetnek Hongkongban 2022. július 1-jén. Hszi Csin-pin John Lee új hongkongi kormányzó beiktatási ünnepségére érkezett Hongkongba. A brit koronagyarmat 1997-ben július 1-jén került vissza különleges közigazgatási övezetként Kína fennhatósága alá.
Nyitókép: Hongkong, 2022. július 1.

Magyarázat nélkül tűnt el egy sikeres kínai film

A művészfilm kilenc héten át vezette a mozik nézettségi listáját. Miután levették a filmvásznakról, a streamingszolgáltatóknál jelent meg, de már ott sem elérhető.

Egyetlen streamingszolgáltatónál sem elérhető már a berlini filmfesztiválon bemutatott, pozitív kritikákat begyűjtő film – írja a hvg.hu.

A Return to Dust egy szerelmes történetet mutat be a kínai vidék nehézségei között. Az alkotás realisztikusan és érzelmesen ábrázolja a kínai vidék életét, de ugyanezért bírálták is, mivel Kínát negatív fényben tüntette fel.

A film alig néhány héttel a megjelenése után hirtelen és minden magyarázat nélkül tűnt el streaming platformokról, és

a közösségi médiában is minden eszmecserét cenzúráznak róla.

A portál szerint cenzúra gyanúját alátámasztja, hogy a Kínai Kommunista Párt hamarosan kongresszust tart, és a kormány nyomás alatt tartja a hatóságokat a pozitív nemzeti hangulat megteremtése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×