eur:
395.06
usd:
372.15
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Az orosz védelmi minisztérium által riportereknek szevezett túrán készített képen orosz katona őrködik az orosz védelmi minisztérium támogatásával épülő új lakótömbnél, a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. július 13-án. Az orosz hadsereg május 20-án foglalta el teljesen Mariupolt.
Nyitókép: MTI/AP

Hatalmasra teszi az orosz veszteségeket a Pentagon

Csaknem 80 ezer orosz katona vesztette életét vagy sebesült meg az ukrajnai hadműveletben – közölte hétfőn Colin Kahl, a Pentagon védelmi politikáért felelős államtitkára.

Az amerikai tisztségviselő szerint az orosz fegyveres erők rendkívüli veszteségeket szenvedtek el, mert az ukrán hadsereg jól működik és sok támogatást kap. Mint fogalmazott, a hadművelet a legintenzívebb fegyveres konfliktus Európában a második világháború óta.

Hivatalos orosz adatok nem állnak rendelkezésre a veszteségekről.

Kahl szerint az ukránok a jelenlegi helyzetben egyértelműen előnyben vannak, különös tekintettel arra, hogy fölényben vannak a harci kedvet és a morált illetően is. „A hazájuk túléléséért harcolnak” – mondta.

Kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem érte el egyetlen célját sem. „Legfőbb célja az ország teljes lerohanása volt, egy kijevi rezsimváltással megszüntetve Ukrajna létét független, szuverén és demokratikus államként. Semmi sem jött össze ebből” – hangsúlyozta ismételten az amerikai illetékes.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×