eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma
395604 02: Ten-year-old Shafioa, an Afghan refugee girl with cholera, lies in bed October 10, 2001 at Lady Reading hospital in Peshawar, Pakistan, near the border of Afghanistan. Cholera is becoming rampant at refugee camps at the Afghan-Pakistani border, as desparate Afghans try to flee to Pakistan. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)
Nyitókép: Chris Hondros/Getty Images

Kolerajárvány tört ki Afganisztánban

Már legalább 12 halottja van az észak-afganisztáni Dauzdzsán tartományban kitört kolerajárványnak a helyi egészségügyi központ vasárnapi közlése szerint.

Június közepe óta mintegy 18 ezer fertőzést regisztráltak a térségben, a megbetegedéseket elsősorban a szennyezett víz és az egészségügyi szolgáltatások akadozása okozza.

A tartományi hatóságok az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) biztosította pénzügyi támogatás segítségével öt krízisközpontot hoztak létre a térségben.

(A nyitókép illusztráció: kolerás afgán menekült gyerek egy pakisztáni kórházban 2001-ben.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×