eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott kép egy kiégett orosz katonai járműről az orosz határtól 40 kilométerre fekvő ukrajnai Harkovban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata

A felsorakoztatott orosz hadseregnek a felét vetették be eddig egy brit tábornok szerint

Mekkora tartalékokkal rendelkezik jelenleg az orosz hadsereg Ukrajna közvetlen közelében – ezt (is) találgatja a nyugati sajtó.

Sir Richard Barons brit nyugalmazott tábornok szerint Oroszország az orosz–ukrán határon felsorakoztatott erői nagyjából felét vetette be eddig a háborúban.

Korábban egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselőre hivatkozva a CNN azt közölte: Oroszország az ukrán határon felhalmozott haderejének durván egyharmadát vetette be Ukrajnában – írja a Portfolio. Ukrajna arról tájékoztatott február 25-én hajnalban, hogy több mint 60 orosz taktikai zászlóalj-csoport, nagyjából 30-60 ezer katona lépett ukrán területre.

A korábbi beszámolók szerint Oroszország mintegy 190 ezer katonát vonultatott fel az ukrán határ közelében azt megelőzendően, hogy megtámadta az országot.

Sir Richard Barons nyugalmazott tábornok a Sky News műsorában részletezte, hogyan közelednek az orosz csapatok Kijev felé, és milyen lépéseket tettek annak érdekében, hogy megszerezzék a főváros feletti ellenőrzést.

Barons kiemelte, az orosz-ukrán határon felsorakoztatott orosz erők nagyjából felét vetették be eddig.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×