eur:
389.76
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Online shopping at home, ordering goods in modern store, covid-19 lockdown. Happy asian young 20s guy in white t-shirt lies on bed in bedroom interior, uses laptop and holds credit card, empty space
Nyitókép: Prostock-Studio/Getty Images

SWIFT-blokkolás: fontos dologra hívta fel a Sberbank a figyelmet

Az Európai Unió Oroszországgal szemben meghozott egyik legkeményebb gazdasági szankciójával kapcsolatos a bejelentés.

A legutóbbi fejlemények tükrében az Európai Unión belül megszületett egyes oroszországi bankok SWIFT rendszerből, és ezzel a nemzetközi fizetési műveletekből történő kizárására vonatkozó politikai akarat. A rendelkezés az oroszországi entitásokra és a hozzájuk rendelt orosz SWIFT kódokon keresztül csatlakozókra korlátozódik. A Sberbank Magyarország Zrt. magyar pénzforgalmi szolgáltatóként önálló, magyar SWIFT kóddal rendelkezik, és hozzáférését a nemzetközi fizetési rendszerhez a javasolt szankciós rendelkezések egyértelműen nem érintik – írja közleményében a bank.

A SWIFT rendszer a nemzetközi utalásokért felelős rendszer, amely a belföldi utalásokban nem vesz részt. A belföldi utalások a GIRO rendszereken keresztül történnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erősödik a forint

Erősödik a forint

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×