eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor meghívta Budapestre az új német kancellárt

Továbbra is elkötelezettek vagyunk sokrétű együttműködésünk fenntartása és fejlesztése iránt - írta a mayar kormányfő Olaf Scholznak.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki jókívánságait Olaf Scholznak a Németországi Szövetségi Köztársaság kancellárjává történt megválasztása alkalmából - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

"A magyar-német kapcsolatokban jelentős tényezőként tekintünk az évszázados történelmi kötelékünk, a közép-európai rendszerváltás és a német népet megosztó határfelszámolás alapjaira épített európai újraegyesítésre" - írta Orbán Viktor.

Kifejtette: Németország kulcsfontosságú partnerünk, így továbbra is elkötelezettek vagyunk sokrétű együttműködésünk fenntartása és fejlesztése iránt. Olaf Scholznak írt levelében Orbán Viktor meghívta az új kancellárt egy jövőre megrendezendő V4-Németország kormányfői csúcstalálkozóra Budapestre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×