INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

olaf scholz

2023.01.25. 15:55

Olaf Scholz: itt van Ukrajna német katonai támogatásának határa

A német szövetségi kormány hangolja össze az ukrán hadsereg megerősítését két harckocsi-zászlóaljjal, amelyek német Leopard 2 harckocsikból állnak majd - jelentette be Olaf Scholz kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).
2023.01.22. 20:56

Párizs fontolgatja, hogy harckocsikat küldjön Ukrajnának

Franciaország nem zárja ki, hogy Leclerc típusú harckocsikat szállít Ukrajnának támogatásul az Oroszország elleni háborúban – mondta Emmanuel Macron francia államfő Olaf Scholz német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Párizsban.
2023.01.22. 18:37

Emmanuel Macron: Németország és Franciaország egy testben két lélek

Európa jövőjének motorja a francia-német együttműködés – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő a Franciaország és Németország közötti megbékélési szerződés hatvanadik évfordulója alkalmából a két ország kormányának és képviselőinek részvételével a párizsi Sorbonne egyetemen rendezett ünnepségen.
2023.01.17. 11:57

Szakértő: férfi-női ígérete csapdába ejtette Olaf Scholz kancellárt

A német szövetségi kormány vezetője hamarosan bejelentést tesz a "női védelmi tárca" következő vezetőjének személyéről, aki lehet, hogy mégis férfi lesz, de akkor az egy bejelentés tulajdonképpen kettő lesz. A részleteket Bauer Bence mondta el az InfoRádióban.
2022.12.09. 21:11

Bauer Bence: Németországban valami forr a levegőben

Tizenkét hónapja választotta meg a Bundestag Olaf Scholzot a Német Szövetségi Köztársaság kancellárjává, az egy évet értékelte a Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intézetének igazgatója.
2022.12.07. 05:20

A német kancellár új megvilágításba helyezte a magyar EU-s pénzek ügyét

Az Európai Unióban teljes megalapozottsággal kell döntést hozni a magyar helyzetről - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden azzal kapcsolatban, hogy több EU-tagállam, köztük Németország arra kérte az Európai Bizottságot: frissítse fel korábbi értékelését a jogállamisági mechanizmussal összefüggésben.
2022.12.01. 06:00

Az év üzletét kötötte Németország – vagy mégsem?

2026 és 2041 között évente kétmillió tonna cseppfolyósított földgáz érkezik Katarból, a kancellár és az alkancellár szerint ez az év üzlete, de a bírálók szerint a megállapodásnak jócskán vannak hátulütői.
2022.11.08. 10:40

Bauer Bence: lefulladóban az unió motorja

A nézeteltérés egyértelmű jele volt, hogy bár Emmanuel Macron francia elnök azt javasolta, közösen menjenek, Olaf Scholz német kancellár csak egyedül utazott Kínába. A két ország közti konfliktus hatással lehet az uniós politikára – mondta a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója.
2022.11.04. 18:00

Prőhle Gergely: megeszik a németek a szent teheneket, vagy csak mélyfagyasztják?

Az európai civilizáció sérülékenysége az elmúlt két-három évben visszahozta a reálpolitikai önmegközelítés maximális létjogosultságát – mondta Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini magyar nagykövet beszélt a német koalíciót feszítő alapvető ellentétekről, a sajtó különleges nyomásról, az amerikai befolyásról és a nyomuló kínai befektetőkről is.
2022.11.03. 08:40

Össztűz zúdul a német kancellárra, még a koalíciós partnerei is támadják

Olaf Scholz hajthatatlan, és foggal-körömmel kitart tervezett kínai látogatása mellett. Annak ellenére, hogy a kancellárt csaknem egyéves regnálása óta aligha érte olyan szerteágazó bírálat, mint a pekingi út előestéjén. Üzent neki külügyminisztere, bírálja az ellenzék, Emmanuel Macron francia állafvel az élen néhány uniós ország vezetője ugyancsak nemtetszését fejezte ki.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018