eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Janez Jansa szlovén kormányfő (j) fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a szlovéniai Celjében 2021. szeptember 15-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Csúcstalálkozóra utazik Orbán Viktor

Informális munkavacsora és V4-es megbeszélés is szerepel a programban.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a szlovéniai Brdóba utazik, ahol este részt vesz az Európai Uniós állam- és kormányfői számára szervezett kötetlen munkavacsorán, majd másnap az EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hozzátette: az Európai Tanács informális munkavacsorája előtt megtartják a visegrádi országok miniszterelnökeinek szokásos egyeztetését a magyar V4-elnökség szervezésében.

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel pénteken közzétett, az EU tagországok állam- és kormányfőinek elküldött meghívólevelében azt írta: Brdóban fontos stratégiai megbeszélést folytatnak majd az EU nemzetközi színtéren betöltött szerepéről, a közelmúltbeli afganisztáni fejlemények, az AUKUS biztonsági partnerség és a Kínával fenntartott kapcsolatok alakulásának összefüggésében.

Mint írta, az EU külpolitikájának kulcsfontosságú eleme a stratégiai partnerekkel, köztük a transzatlanti szövetségesekkel és a feltörekvő hatalmakkal fenntartott kapcsolatok.

Az EU-Nyugat-Balkán-csúcs megfelelő alkalom lesz arra, hogy a tagállami vezetők megvitassák a régióval kapcsolatos kötelezettségvállalásaikat, tekintettel a térség stratégiai jelentőségére. Ugyancsak fontos megvitatni, hogyan biztosítható a régió stabilitása, hogyan erősíthető meg a regionális együttműködés, és hogyan oldhatók meg a regionális konfliktusok - tette hozzá az ET elnöke.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×