eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Lecsapnak a zivatarok, később piros riasztás is lehet - térkép

Meglepte reggel pár csepp eső Budapestet, de ez csak ízelítő volt, és még csak nem is délelőtt jönnek a legveszélyesebb jelenségek.

Nyugat felől érkezik pénteken a hidegfront, amelynek hatására mérséklődik a hőség: vasárnap legfeljebb 32 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Péntekre zivatarveszély miatt az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, reggel pedig megjelentek a néhány órán belüli veszélyes időjárási eseményekre figyelmeztető riasztások is.

Először kisebb erejű viharokra lehet számítani: a kora délutáni órákig legnagyobb valószínűséggel az ország középső sávjában, illetve a Dunántúl keleti felén lesznek zivatarokra, amelyek északkelet felé haladnak.

A legintenzívebb gócokat viharos (60-70 km/h) széllökés, 1-2 centis szemű jégeső és intenzív csapadék is kísérheti.

Íme a reggel kiadott riasztási térkép:

Az Időkép (cikkünk készültekor még részben előrejelző) radarképén az is látszik, hogy a kialakuló felhőzetből hogyan lesz a következő órákban zivatar (az animációért kattintson ide vagy a képre).

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A java azonban délutánra érkezik meg

Dél felől várhatóan egy kiterjedt, heves zivatarrendszer éri el az országot, amely estére fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb gócokat szélroham (90-100 km/h, de ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (2-3, de helyenként akár 4+ cm jégátmérő) és felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló 25-50 mm csapadék) is kísérheti.

A délutáni, esti órákban akár magasabb fokú (piros) riasztás is érvénybe léphet az események függvényében - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×