eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Oltópont a Szent Imre Kórházban, a főváros XI. kerületében 2021. február 13-án. Az egészségügyi intézményben ezen a napon az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) oltanak.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Újabb fordulat: mégsem tesz különbséget az Unió vakcina és vakcina között

Az Euronews korábbi értesüléseivel szemben a Reuters úgy tudja, a védettségi igazolás tekintetében az Európai Unió nem rendelkezik másként az Európai Gyógyszerügynökség által nem jóvá hagyott vakcinákkal beoltottakról, hanem a tagállamokra bízza a döntést.

Korábban az Euronews arról számolt be, hogy értesülései szerint nem kaphatnak uniós védettségi igazolást azok, akik olyan védőoltást kapnak, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség nem hagyott jóvá. Most azonban a Reuters úgy tudja, hogy ennek eldöntését a tagállamokra bízzák – írja a portfolio.hu.

A Reuters által megszerzett leirat szerint, amit jövő héten tesz majd hivatalosan közzé az EU, az uniós közös védettségi igazolványnak nem szabad semmiben sem diszkriminálja azokat, akik nincsenek beoltva, továbbá az igazolás tartalmazni fogja a tesztelésre és felépülésre vonatkozó adatokat is.

A hírügynökség szerint a 27 tagállamra bízza annak eldöntését, hogy feloldják-e az érvényben lévő utazási korlátozásokat azokra, akiket beoltottak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal, illetve olyan vakcinákkal, amelyet csak bizonyos tagállamok hagytak jóvá. Itt

külön kiemeli az írás Magyarországot és Szlovákiát, ahol már oltanak az orosz Szputnyik V vakcinával annak ellenére, hogy az EMA még nem hagyta azt jóvá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×