eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Utas a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány előttinek csupán a töredéke, de hétről hétre több járat és utas fordul meg itt. Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utas volt, az egy évvel korábbi 1,5 millióval szemben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hamis PCR-tesztekre figyelmeztet az Europol

Akár 300 eurót is elkérnek egy negatív tesztért.

Egyre több hamis negatív PCR-tesztet árulnak illegálisan az EU-n belüli utazásokhoz - figyelmeztetett az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol).

A hivatal utalt arra, hogy számos repülőtéren egyre több hamis tesztre bukkantak, illetve olyan hálózatokat számoltak fel, amelyek akár 300 euróért (több mint 106 ezer forintért) cserébe vállalták hamis tesztek kiállítását.

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi: Spanyolországban decemberben őrizetbe vettek egy csalót, aki 40 euróért (csaknem 15 ezer forintért) állított ki hamis negatív PCR-teszteket, miközben Hollandiában a hatóságok olyan hálózatra bukkantak, amelynek tagjai 50-60 euróért (18-21 ezer forintért)állítottak ki hamis negatív PCR-teszteket. Nagy-Britanniában a Luton repülőtéren pedig letartóztattak egy férfit, aki az EU-ból érkezők számára árult hamis teszteket. Ezen kívül felszámoltak egy olyan hálózatot is, amely a franciaországi Charles de Gaulle párizsi repülőtéren árult hamisított teszteket 150-300 euróért (több mint 53-106 ezer forintért).

Az uniós tagországok közti rendőrségi együttműködést koordináló szervezet további információkat kapott arról, hogy az írországi székhelyű, de nemzetközileg tevékenykedő Rathkeale Rovers nevű bűnszervezet tagjai olyan mobiltelefonos alkalmazást működtetnek, amely lehetővé teszi a szervezett bűnözéshez tartozó csoportok tagjai számára, hogy saját kezűleg meghamisítsák a tesztek eredményeit.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×