eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin
Leeresztenek egy embert egy mentőhelikopterről a korábbi földcsuszamlás helyszíne felett az Oslótól mintegy 40 kilométerre, északra fekvő Ask településen 2020. december 30-án. A norvég rendőrség közleménye szerint még több embert keresnek.
Nyitókép: Jil Yngland

Norvégiai földcsuszamlás: sorra találja az áldozatokat a mentőcsapat – videó

Eddig négy halálos áldozata van a szerdai norvégiai földcsuszamlásnak a helyi rendőrség legfrissebb adatai szerint.

Az első áldozatra pénteken, további háromra pedig szombaton bukkantak rá keresőkutyák segítségével. A túlélők utáni kutatás vasárnapra virradóra is folytatódott.

A mentőcsapatokat vezető Gisle Sveen a Verdens Gang című norvég napilapnak elmondta, hogy a tűzoltók elkezdték átfésülni az evakuált házakat, mert azt gyanítják, hogy háziállatok kereshettek ott menedéket.

A katasztrófa a norvég fővárostól, Oslótól mintegy 40 kilométerre északkeletre fekvő Ask településen történt szerda reggel. A földcsuszamlásban legalább tízen megsérültek, kilenc ház összeomlott és körülbelül ezer embert kellett kitelepíteni.

A norvég TV2 korábbi értesülése szerint

egy 2005-ös önkormányzati földtani felmérés megállapította, hogy a területen nagy a veszélye a földcsuszamlásnak, három évvel később mégis építettek ott lakóházakat.

Egyelőre nem világos, hogy ki engedélyezte az építkezéseket.

A mentőcsapatok munkáját nehezíti, hogy miután hosszúak az éjszakák, jórészt sötétben, enyhe fagyban kell dolgozniuk, ráadásul a hegyoldalon lecsúszott agyagos talaj nagyon laza, süppedős. A keresésbe drónokat, infravörös kamerákat és kutyákat is bevetettek.

Az Euronews videója a norvégiai földrengésről:

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×