INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

norvégia

földcsuszamlás

mentés

Leeresztenek egy embert egy mentőhelikopterről a korábbi földcsuszamlás helyszíne felett az Oslótól mintegy 40 kilométerre, északra fekvő Ask településen 2020. december 30-án. A norvég rendőrség közleménye szerint még több embert keresnek.

Eltűntek után kutatnak a norvégiai földcsuszamlás helyszínén

Infostart

Sötétben és fagyban, drónokkal és kutyákkal dolgoznak a mentők.

Nehéz körülmények között, drónokkal és kutyákkal kutatnak tíz eltűnt után Norvégia délkeleti részén, a szerdai földcsuszamlás helyszínén - közölte csütörtökön a rendőrség.

A katasztrófa Ask településen, Oslótól 30 kilométerrel északnyugatra történt szerdán. Tucatnyi házat elsodort a sárlavina, de több másik is megrongálódott. Tízen megsérültek - egyikük állapota válságos -, és ki kellett telepíteni több mint 150 embert.

A mentést nehezíti, hogy miután hosszúak az éjszakák, jórészt sötétben, enyhe fagyban kell dolgozniuk a speciális mentőknek, katonáknak, rendőröknek, ráadásul a hegyoldalon lecsúszott agyagos talaj nagyon laza, süppedős. A mentők helikopterről próbálnak meg leereszkedni viszonylag stabil pontokra, és drónokkal, infravörös kamerákkal, kutyákkal kutatnak az eltűntek után.

norvég TV2 értesülése szerint egy 2005-ös önkormányzati földtani felmérés megállapította, hogy a területen nagy a veszélye a földcsuszamlásnak, három évvel később mégis építettek ott lakóházakat. Most arra keresik a választ, hogy kinek az engedélyével.

Nyitókép: Jil Yngland
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018