eur:
370.76
usd:
344.49
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde

Megjelent a vírus Dél-Afrikában azonosított változata is Franciaországban

A brit változat is jelen van már.

Megjelent Franciaországban a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb, Dél-Afrikában azonosított változata - közölte csütörtökön a párizsi egészségügy-minisztérium.

Néhány nappal korábban a vírus nagy-britannai - a korábbinál szintén fertőzőbb - változatát mutatták ki egy franciaországi fertőzöttnél, először a járvány során.

A dél-afrikai variánst szerdán azonosították egy, a svájci határ közelében fekvő Haut-Rhin megyében lakó, a Dél-afrikai Köztársaságból hazatért férfi szervezetéből levett mintában. A férfi a koronavírus okozta Covid-19-betegség jellegzetes tüneteit mutatta, és Svájcban tesztet végeztetett.

A teszt pozitív lett, a minta alapos vizsgálata pedig megerősítette a 501.V2 néven ismert variáns jelenlétét. A vírus e változatát októberben azonosították a Dél-afrikai Köztársaságban, ahol az új fertőzések többségét okozta.

A férfit a tünetek megjelenésekor az otthonában elkülönítették, senkivel sem érintkezett, akit megfertőzhetett volna - közölte a minisztérium. Az illetőnek már nincsenek tünetei.

December 25-én a közép-franciaországi Tours-ban azonosították a vírus nagy-britanniai változatát egy fertőzöttnél, egy Londonból néhány nappal korábban hazatért francia állampolgárnál.

A két mutáció azonosítására - amelyek fertőzőbbek, de önmagában nem feltétlenül veszélyesebbek - mozgósították az egészségügyi hatóságokat, hogy minél előbb elkülönítsenek minden lehetséges fertőzöttet, valamint elkülönítsék és teszteljék a velük kapcsolatba került személyeket, elkerülendő a SARS-CoV-2 nevű vírus mutációinak franciaországi terjesztését - közölte az egészségügy-minisztérium.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×