INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

igor matovic

koronavírus-járvány

szlovákia

Orbán Viktor magyar (b) és Igor Matovic szlovák miniszterelnök (j) könyökérintéssel köszöntik egymást az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) avatásán 2020. szeptember 17-én.

Szlovák kormányfő: köszönjük, Magyarország!

Infostart

Igor Matovic hálás a szlovákiai országos tesztelésben segítő csaknem kétszáz magyar és ötven osztrák önkéntesnek. Linát és Évát név szerint kiemelte.

A szlovák miniszterelnök Észak-Komáromban személyesen köszönte meg a magyar önkéntesek segítségét. Mint mondta: „Bajban ismertük meg, hogy ki is a valódi barátunk, és ezért nagy köszönet jár” – írja a Körkép.sk által készítette tudosításábanaz Index.

Igor Matovič szlovák kormányfő és Roman Mikulec belügyminiszter Észak-Komáromban, a Komáromi Kajak-Kenu Klubban kialakított mintavételi pont előtt köszönte meg vasárnap a magyarországi egészségügyisek munkáját és Magyarország segítségét.

„A mondás szerint bajban ismerszik meg a jó barát. Pénteken még szükséghelyzetben voltunk és Szlovákia-szerte a médiában arról cikkezett, hogy a Közös Felelősség hadművelet és az országos tesztelés megvalósíthatatlan.

Kapcsolatba léptem Orbán Viktorral, aki azt mondta: segítünk nektek.

Bajban ismertük meg, hogy ki is a valódi barátunk, és ezért nagy köszönet jár”

– mondta Matovič. A szlovák kormányfő a Facebookon is köszönetet mondott Linának és Évának, a két magyar orvostanhallgatónak és a többi 195 magyar önkéntesnek:

V Komárne v odberovom tíme pomáhajú Lina a Eva, dve študentky medicíny z Maďarska?? (stoja v strede) ... a takýchto... Közzétette: Igor Matovic2020. november 1., vasárnap

A kormányfő inkább nem kívánta kommentálni Ľuboš Blaha kijelentését, miszerint a magyarul és németül beszélő medikusok idegen katonák, akikre rendőröket kell hívni.

Roman Mikulec belügyminiszter a következőket tette hozzá:

„Nagyon jó látni ezt a mintavételi helyet, hiszen nemcsak a helyi emberek improvizációját tükrözi vissza, de ez az egyik hely, ahol a magyarországi egészségügyisek is segítenek nekünk. Magyarország 197 egészségügyi dolgozót küldött Szlovákiába, ebből a Komáromi Kajak-Kenu Klubban kialakított mintavételi ponton ketten teljesítettek szolgálatot tegnap és a mai nap folyamán is. Nagyon ügyesek, a segítségüket pedig rendkívül nagyra értékeljük, hiszen szombaton több mint 600 személyt teszteltek le.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak azért, hogy ilyen gyorsan reagáltak a kérésünkre”

Szlovákia a teljes népesség koronavírus-fertőzöttségének tesztelését célzó országos akciót indított a hétvégén. Mivel nem találtak elég egészségügyi személyzetet Szlovákiában, ezért Ausztriához és Magyarországhoz fordultak, ahonnan 50, illetve 200 önkéntes érkezett, hogy segítsen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018