eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Orbán Viktor magyar (b) és Igor Matovic szlovák miniszterelnök (j) könyökérintéssel köszöntik egymást az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) avatásán 2020. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlovák kormányfő: köszönjük, Magyarország!

Igor Matovic hálás a szlovákiai országos tesztelésben segítő csaknem kétszáz magyar és ötven osztrák önkéntesnek. Linát és Évát név szerint kiemelte.

A szlovák miniszterelnök Észak-Komáromban személyesen köszönte meg a magyar önkéntesek segítségét. Mint mondta: „Bajban ismertük meg, hogy ki is a valódi barátunk, és ezért nagy köszönet jár” – írja a Körkép.sk által készítette tudosításábanaz Index.

Igor Matovič szlovák kormányfő és Roman Mikulec belügyminiszter Észak-Komáromban, a Komáromi Kajak-Kenu Klubban kialakított mintavételi pont előtt köszönte meg vasárnap a magyarországi egészségügyisek munkáját és Magyarország segítségét.

„A mondás szerint bajban ismerszik meg a jó barát. Pénteken még szükséghelyzetben voltunk és Szlovákia-szerte a médiában arról cikkezett, hogy a Közös Felelősség hadművelet és az országos tesztelés megvalósíthatatlan.

Kapcsolatba léptem Orbán Viktorral, aki azt mondta: segítünk nektek.

Bajban ismertük meg, hogy ki is a valódi barátunk, és ezért nagy köszönet jár”

– mondta Matovič. A szlovák kormányfő a Facebookon is köszönetet mondott Linának és Évának, a két magyar orvostanhallgatónak és a többi 195 magyar önkéntesnek:

V Komárne v odberovom tíme pomáhajú Lina a Eva, dve študentky medicíny z Maďarska?? (stoja v strede) ... a takýchto...

Közzétette: Igor Matovic2020. november 1., vasárnap

A kormányfő inkább nem kívánta kommentálni Ľuboš Blaha kijelentését, miszerint a magyarul és németül beszélő medikusok idegen katonák, akikre rendőröket kell hívni.

Roman Mikulec belügyminiszter a következőket tette hozzá:

„Nagyon jó látni ezt a mintavételi helyet, hiszen nemcsak a helyi emberek improvizációját tükrözi vissza, de ez az egyik hely, ahol a magyarországi egészségügyisek is segítenek nekünk. Magyarország 197 egészségügyi dolgozót küldött Szlovákiába, ebből a Komáromi Kajak-Kenu Klubban kialakított mintavételi ponton ketten teljesítettek szolgálatot tegnap és a mai nap folyamán is. Nagyon ügyesek, a segítségüket pedig rendkívül nagyra értékeljük, hiszen szombaton több mint 600 személyt teszteltek le.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak azért, hogy ilyen gyorsan reagáltak a kérésünkre”

Szlovákia a teljes népesség koronavírus-fertőzöttségének tesztelését célzó országos akciót indított a hétvégén. Mivel nem találtak elég egészségügyi személyzetet Szlovákiában, ezért Ausztriához és Magyarországhoz fordultak, ahonnan 50, illetve 200 önkéntes érkezett, hogy segítsen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×