eur:
392.87
usd:
367.94
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Országos tesztelés: elégedettek a szlovákok a magyar önkéntesekkel

Szlovákiában a hétvégén a teljes lakosságot tesztelik koronavírusra. A védelmi miniszer szerint a szűrésben részt vevő magyar önkéntesek rendkívül jól és nagy lendülettel végzik a dolgukat.

Nagyborsán tartott közös sajtótájékoztatót Igor Matovič kormányfő, Jaroslav Naď védelmi miniszter, Roman Mikulec belügyminiszter és Eduard Héger pénzügyminiszter, hogy értékeljék az országos tesztelés első napjának részleges eredményeit – tudósít a Körkép.sk.

A sajtótájékoztatón Naď védelmi miniszter a Körkép.sk kérdésére válaszolva köszönetet mondott az osztrák és a magyar kormánynak, hogy ilyen gyorsan reagáltak Szlovákia kérésére, és önkénteseket küldtek a lebonyolításhoz.

A magyar önkéntesek kapcsán elmondta, hogy információi szerint rendkívül jól és nagy lendülettel végzik a dolgukat.

„Nagyon jó, amikor uniós tagállamok, és különösen szomszédos országok képesek megállapodni és segíteni egymáson”– mondta a védelmi miniszter, hozzátéve, hogy Igor Matovič kormányfő is konzultált Sebastian Kurz osztrák és Orbán Viktor magyar kormányfőkkel, illetve Roman Mikulec belügyminiszter is egyeztetett a művelet előtt magyar kollégájával. Ivan Korčok szlovák külügyminiszter Twitter-oldalán mondott köszönetet Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek, amiért 50 kért egészségügyi dolgozó helyett 200-at küldtek segíteni a hétvégi tesztelésre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×