eur:
384.31
usd:
353.87
bux:
68841.78
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Címke: igor matovic (114 cikk)

Szakadás - Személyi ellentétek okozhatják a szlovák kormány vesztét
2022. július 7. 15:21
Szakadás - Személyi ellentétek okozhatják a szlovák kormány vesztét
Úgy tűnik, idén elmarad a politikai uborkaszezon északi szomszédunknál. A négyes koalíció második legerősebb pártja, a Szabadság és Szolidaritás szerdán felmondta a koalíciós szerződést. Eduard Heger miniszterelnöktől pedig olyan új megállapodás kidolgozását várja, amely tükrözi a politikai realitásokat, és amelyből az következik, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO mozgalom vezetője nem lesz a kormány tagja. Ha erre augusztus végéig nem kerül sor, a liberális párt miniszterei távoznak a kormányból.
Megugrott az oltási kedv a pénzjutalom hatására Szlovákiában
2021. december 22. 18:53
Megugrott az oltási kedv a pénzjutalom hatására Szlovákiában
Miután a szlovák kormány tagjai bejelentették, hogy pénzjutalommal szándékoznak motiválni a 60 évnél idősebbeket a koronavírus elleni oltásra, jelentősen megnőtt az első dózissal való átoltottság aránya ebben a korcsoportban. Az egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés előtt arról tájékoztatott, hogy már a Szlovákiában élő lakosok fele megkapta legalább az első adag vakcinát. Egy frissen ismertetett felmérés eredménye pedig rámutat, hogy a védőoltás kötelezővé tételét támogatók száma enyhén emelkedik.
Nagy bosszúsággal indult az oltáslottó-sorsolás Szlovákiában
2021. augusztus 17. 07:53
Nagy bosszúsággal indult az oltáslottó-sorsolás Szlovákiában
Elindult a vakcinalottó sorsolása Szlovákiában, de már az első alkalommal hiba csúszott a gépezetbe. Az egyik kisorsolt azért esett el a 100 ezer eurós, azaz mintegy 35 millió forintos nyereménytől, mert interneten keresztül nézte a tévében közvetített sorsolást, és a közvetítés csúszása miatt nem tudta visszamondani az élő műsorban elhangzott jelszót. A felháborodott kommentelők szerint a szabályokat úgy kell beállítani, hogy aki az interneten követi figyelemmel a vakcinalottó sorsolásának élő közvetítését, annak is legyen esélye nyerni.
Zátonyra fut Szlovákia zászlóshajója a chiphiány miatt?
2021. május 25. 20:31
Zátonyra fut Szlovákia zászlóshajója a chiphiány miatt?
Egyre nagyobb gondot okoz a szlovákiai gyártóknak a félvezető chipek hiánya. A nagyszombati Stellantis Slovakia autógyárban csütörtökig szünetel a gyártás, a nyitrai Jaguar Land Rover pedig épp aznaptól áll le kilenc napra. Többen attól tartanak, hogy a félvezetők hiánya még nagyobb károkat okozhat az ágazatnak, mint a koronavírus-járvány. A pozsonyi Volkswagen továbbra is vár azokra a beruházásösztönzőkre, amelyeket Igor Matovič kormánya ígért tavaly.
×
×
×