INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

igor matovic

2021.04.30. 20:50

Ez az új szlovák kormány négylábú programja

Eduard Heger szlovák miniszterelnök bemutatta a parlamentnek kormánya programnyilatkozatát, és bizalmat kért a képviselőktől a kabinetjének. A miniszterelnök szerint a kormányprogram az állampolgárok azon vágyainak a kifejeződése, amely az ország irányításának alapvető megváltoztatására irányul. Zuzana Čaputová államfő április 1-jén nevezte ki Eduard Heger kormányát.
2021.03.31. 18:38

Vodkával is kereskedett az új szlovák kormányfő

Zuzana Čaputová szlovák államfő Eduard Hegert bízta meg az új kormány összeállításával, miután elfogadta Igor Matovič és vele együtt az egész kormány lemondását. Szlovákia új miniszterelnöke mindössze 2016-ban vált politikussá, és nem egész öt év alatt jutott el a kormányfői székbe.
2021.03.30. 16:15

Robert Fico bohózatnak tartja a kormányfőcserét

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök a pozsonyi Grassalkovich-palotában fogadta Eduard Hegert, az OĽaNO pénzügyminiszterét, aki a szlovák kormányválság lezárulásával megszerezte a koalíciós pártok támogatását a kormányalakításhoz. Az államfő elfogadja Igor Matovič miniszterelnök lemondását, ezt követően új kormány alakul Szlovákiában.
2021.03.23. 15:37

Két nap alatt két miniszter is lemondott a Matovic-kormányban

Igor Matovič kormányának újabb két minisztere nyújtotta be a lemondását. A szlovák kormányfő legnagyobb bírálója, Richard Sulík gazdasági miniszter állt fel a székéből azzal, hogy pártja, a Szabadság és Szolidaritás ezzel teljesítette a miniszterelnök személyi feltételeit, így sor kerülhet a kormány átalakítására. Hasonlóképp cselekedett Mária Kolíková igazságügyi miniszter is. A labda most Igor Matovič térfelén pattog. A tárgyalások folytatódnak, a türelem pedig egyre fogy. 
2021.03.22. 16:44

Igor Matovič csak feltételekkel hajlandó távozni a kormány éléről

A szlovák kormányfő kész lemondani a miniszterelnöki posztról, de csak abban az esetben, ha a koalíciós partnerek teljesítik több feltételét. Egyebek mellett a gazdasági miniszter kormányból való távozását szabta feltételül, valamint azt, hogy a miniszteri posztokat a múlt évi parlamenti választás eredményei alapján osszák el.
2021.03.22. 06:30

Lemond a szlovák kormányfő, ha a koalíciós társai is lemondanak

Igor Matovic szlovák miniszterelnök bejelentette: hajlandó lemondani a kormányfői posztról és más posztot betölteni a kormányban, ha koalíciós partnerei teljesítik korábban tett ígéreteiket, és távoznak az általuk betöltött posztokról – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.
2021.03.16. 18:46

Recseg-ropog a szlovák kormánykoalíció

Miután hétfőn a négypárti kormánykoalícióból két párt is távozásra szólította fel Igor Matovič miniszterelnököt, a harmadik bejelentette, hogy a koalíciós válság mielőbbi megoldásának érdekében lemond az általa jelölt munkaügyi miniszter.
2021.03.16. 07:34

Ultimátumig fajult a helyzet a szlovák koalíciós válságban

Múlt csütörtökön még azt mondták, megegyeztek a közös folytatásról, mára viszont ismét elharapódzott a viszony a szlovák koalíciós pártok között, Igor Matovič kormányának így egyre bizonytalanabb a sorsa. A miniszterelnököt már saját koalíciós partnerei is lemondásra szólították fel. A Szabadság és Szolidaritás nevű párt ultimátumot is adott: ha Matovič jövő szerdáig nem mond le, akkor a párt kilép a kormányból.
2021.03.12. 09:18

Minden szlovák koalíciós párt kapott is és veszített is valamit

Távozik hivatalából Marek Krajčí szlovák egészségügyi miniszter – ez volt az ára annak, hogy egyben maradjon a szlovák kormánykoalíció, amely Igor Matovič miniszterelnök szerint rendkívül közel állt a bukáshoz. Peter Pellegrini exkormányfő szerint ugyanakkor az, hogy az egészségügyi tárca vezetője bejelentette a lemondását, csak a koalíció színjátékának folytatása.
2021.03.11. 17:13

Egy halom bűzölgő trágyát borítottak Matovic kormányhivatala elé

Érdekes módját választotta a véleménynyilvánításnak Szlovákiában egy korábbi miniszter: egy teherautónyi trágyát fordított a kormányhivatal épülete elé, hogy Igor Matovič kormányfő tudtára adja, mennyire nincs megelégedve a miniszterelnökkel.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018