INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

igor matovic

2021.08.17. 07:53

Nagy bosszúsággal indult az oltáslottó-sorsolás Szlovákiában

Elindult a vakcinalottó sorsolása Szlovákiában, de már az első alkalommal hiba csúszott a gépezetbe. Az egyik kisorsolt azért esett el a 100 ezer eurós, azaz mintegy 35 millió forintos nyereménytől, mert interneten keresztül nézte a tévében közvetített sorsolást, és a közvetítés csúszása miatt nem tudta visszamondani az élő műsorban elhangzott jelszót. A felháborodott kommentelők szerint a szabályokat úgy kell beállítani, hogy aki az interneten követi figyelemmel a vakcinalottó sorsolásának élő közvetítését, annak is legyen esélye nyerni.
2021.05.25. 20:31

Zátonyra fut Szlovákia zászlóshajója a chiphiány miatt?

Egyre nagyobb gondot okoz a szlovákiai gyártóknak a félvezető chipek hiánya. A nagyszombati Stellantis Slovakia autógyárban csütörtökig szünetel a gyártás, a nyitrai Jaguar Land Rover pedig épp aznaptól áll le kilenc napra. Többen attól tartanak, hogy a félvezetők hiánya még nagyobb károkat okozhat az ágazatnak, mint a koronavírus-járvány. A pozsonyi Volkswagen továbbra is vár azokra a beruházásösztönzőkre, amelyeket Igor Matovič kormánya ígért tavaly.
2021.04.30. 20:50

Ez az új szlovák kormány négylábú programja

Eduard Heger szlovák miniszterelnök bemutatta a parlamentnek kormánya programnyilatkozatát, és bizalmat kért a képviselőktől a kabinetjének. A miniszterelnök szerint a kormányprogram az állampolgárok azon vágyainak a kifejeződése, amely az ország irányításának alapvető megváltoztatására irányul. Zuzana Čaputová államfő április 1-jén nevezte ki Eduard Heger kormányát.
2021.03.31. 18:38

Vodkával is kereskedett az új szlovák kormányfő

Zuzana Čaputová szlovák államfő Eduard Hegert bízta meg az új kormány összeállításával, miután elfogadta Igor Matovič és vele együtt az egész kormány lemondását. Szlovákia új miniszterelnöke mindössze 2016-ban vált politikussá, és nem egész öt év alatt jutott el a kormányfői székbe.
2021.03.30. 16:15

Robert Fico bohózatnak tartja a kormányfőcserét

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök a pozsonyi Grassalkovich-palotában fogadta Eduard Hegert, az OĽaNO pénzügyminiszterét, aki a szlovák kormányválság lezárulásával megszerezte a koalíciós pártok támogatását a kormányalakításhoz. Az államfő elfogadja Igor Matovič miniszterelnök lemondását, ezt követően új kormány alakul Szlovákiában.
2021.03.23. 15:37

Két nap alatt két miniszter is lemondott a Matovic-kormányban

Igor Matovič kormányának újabb két minisztere nyújtotta be a lemondását. A szlovák kormányfő legnagyobb bírálója, Richard Sulík gazdasági miniszter állt fel a székéből azzal, hogy pártja, a Szabadság és Szolidaritás ezzel teljesítette a miniszterelnök személyi feltételeit, így sor kerülhet a kormány átalakítására. Hasonlóképp cselekedett Mária Kolíková igazságügyi miniszter is. A labda most Igor Matovič térfelén pattog. A tárgyalások folytatódnak, a türelem pedig egyre fogy. 
2021.03.22. 16:44

Igor Matovič csak feltételekkel hajlandó távozni a kormány éléről

A szlovák kormányfő kész lemondani a miniszterelnöki posztról, de csak abban az esetben, ha a koalíciós partnerek teljesítik több feltételét. Egyebek mellett a gazdasági miniszter kormányból való távozását szabta feltételül, valamint azt, hogy a miniszteri posztokat a múlt évi parlamenti választás eredményei alapján osszák el.
2021.03.22. 06:30

Lemond a szlovák kormányfő, ha a koalíciós társai is lemondanak

Igor Matovic szlovák miniszterelnök bejelentette: hajlandó lemondani a kormányfői posztról és más posztot betölteni a kormányban, ha koalíciós partnerei teljesítik korábban tett ígéreteiket, és távoznak az általuk betöltött posztokról – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.
2021.03.16. 18:46

Recseg-ropog a szlovák kormánykoalíció

Miután hétfőn a négypárti kormánykoalícióból két párt is távozásra szólította fel Igor Matovič miniszterelnököt, a harmadik bejelentette, hogy a koalíciós válság mielőbbi megoldásának érdekében lemond az általa jelölt munkaügyi miniszter.
2021.03.16. 07:34

Ultimátumig fajult a helyzet a szlovák koalíciós válságban

Múlt csütörtökön még azt mondták, megegyeztek a közös folytatásról, mára viszont ismét elharapódzott a viszony a szlovák koalíciós pártok között, Igor Matovič kormányának így egyre bizonytalanabb a sorsa. A miniszterelnököt már saját koalíciós partnerei is lemondásra szólították fel. A Szabadság és Szolidaritás nevű párt ultimátumot is adott: ha Matovič jövő szerdáig nem mond le, akkor a párt kilép a kormányból.
2021.03.12. 09:18

Minden szlovák koalíciós párt kapott is és veszített is valamit

Távozik hivatalából Marek Krajčí szlovák egészségügyi miniszter – ez volt az ára annak, hogy egyben maradjon a szlovák kormánykoalíció, amely Igor Matovič miniszterelnök szerint rendkívül közel állt a bukáshoz. Peter Pellegrini exkormányfő szerint ugyanakkor az, hogy az egészségügyi tárca vezetője bejelentette a lemondását, csak a koalíció színjátékának folytatása.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018