eur:
394.46
usd:
370.31
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A koronavírus-járvány miatt orrukat-szájukat védő ügyfelek sorban állnak egy szófiai munkaügyi hivatal előtt 2020. április 8-án. A járvány miatt elrendelt védekező intézkedések bevezetése óta mintegy 44 ezer ember vált munkanélkülivé Bulgáriában.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Megállíthatatlanul terjed a járvány Bulgáriában

Ismét rekordot döntött az egy nap alatt újonnan megfertőződöttek száma.

A bolgár hatóságok 330 új koronavírusos beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában. Velük együtt 6672-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Legutóbb csütörtökön dőlt meg a napi rekord, akkor 240 új fertőzöttet jelentettek.

Bulgáriában hárman vesztették életüket a Covid-19-ben az elmúlt 24 órában, így már 262-re nőtt a járvány halálos áldozatainak száma.

Az egészségügyi minisztérium hozzáfűzte: jelenleg 525 beteget ápolnak kórházban, 28-at intenzív osztályon. A megfertőződött egészségügyi dolgozók száma elérte a 490-et.

Eközben 63-an épültek fel a betegségből, velük együtt 3229 a gyógyultak száma.

A fertőzések számának újbóli emelkedése miatt

csütörtökön ismét szigorítottak a korlátozásokon Bulgáriában.

Az egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy bezáratja az éjszakai szórakozóhelyeket és a beltéri diszkókat, illetve nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben szabták meg az összejövetelek felső létszámkorlátját.

Az országban március 8-án észlelték az első koronavírusos eseteket. Március 13-tól rendkívüli állapotot rendeltek el, amely május 14-ig volt hatályban. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd július végéig meghosszabbítottak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×