eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Szingapúr, 2015. április 14.Gyalogosok az Interpol nemzetközi rendőrszervezet Globális Komplexum az Innovációért (IGCI) elnevezésű központja előtt Szingapúrban 2015. április 14-én, egy nappal a hivatalos átadása után. A létesítmény a kiberbűnözés elleni harc központjaként működik majd és a kutatás-fejlesztést is szolgálja. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Interpol: jönnek majd a hamis koronavírus elleni szerek

A hamis védőeszközök, maszkok és fertőtlenítők már megjelentek, és nem kétséges, hogy jön majd a folytatás.

Fel kell készülni az Interpol vezetője szerint arra a veszélyre, hogy mihelyt kifejlesztik a koronavírus elleni oltóanyagot, a bűnözők - kihasználva a megnövekedett igényeket - hamis készítményekkel fogják elárasztani a piacot.

Jürgen Stock utalt arra, hogy nemrég hamisított védőeszközök - szájmaszkok és kézfertőtlenítők - jelentek meg a piacon. Ez a jelenség is mutatja, hogy

a hamisított termékek újabb globális hulláma várható, amint elérhető közelségbe kerül az oltóanyag

- tette hozzá.

Stock szerint a bűnözők világszerte gyorsan alkalmazkodtak a világjárvány okozta új helyzetre: arra törekszenek, hogy kihasználják az emberek félelmeit, aggodalmait és szükségleteit, és ennek tükrében alakítják át bűnözői tevékenységüket.

Ázsiában például a bűnbandák egyre inkább próbálnak behatolni a kórházi hulladékokat feldolgozó iparágba,

és erre lehet számítani a világ más részein is.

Az Interpol vezetője arra is figyelmeztetett, hogy a bűnözők a pandémiát kihasználva idős embereket próbálnak meg becsapni, például olyan trükkel, hogy pénzszűkében álló rokonoknak adják ki magukat.

A kibertámadások is várhatóan megsokszorozódnak majd, mivel a kijárási korlátozások miatt nagyon sokan dolgoznak távmunkában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×