INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

diamond princess

karanténhajó

koronavírus

A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 16-án. A luxushajón, amelyen három magyar állampolgár dolgozik, eddig 355 személyről derült ki, hogy megfertőződtek a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal. A fedélzeten 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították, az idős utasokat pedig önkéntes alapon evakuálják és a szárazföldön helyezik őket karanténba.

Koronavírus nyomait találtak a Diamond Princessen - 17 nappal a kiürítés után

Infostart

A karanténhajó titkai feltárulnak a tudósok előtt, ám nem ezt akarták megtudni.

Tizenhét nappal a Diamond Princess szállodahajó - karanténhajó - kiürítése után élő koronavírust találtak - írja az IFL Science alapján a HVG. A február elején Jokohama partjainál vesztegzár alá vont hajó fedélzetén számos utas megfertőződött, az utasok egy része február 22-én hagyhatta el a hajót, másoknak még tovább kellett maradniuk.

Az amerikai járványügy (CDC) szakemberei kifejezetten a fertőző utasoknak szállást adó kabinokban vizsgálódtak. Az eredmény: függetlenül attól, hogy az adott utas tünetmentes volt-e vagy sem, a koronavírus örökítőanyagát megtalálták ezekben a kabinokban - tehát két hétnél is több idő elteltével.

Fontos hozzátenni, hogy a kabinokból azelőtt vettek mintákat, hogy bármilyen fertőtlenítés zajlott volna. Éppen ezért az eredmény azt mindenképpen bizonyítja, hogy

mennyire fontos folyamatosan fertőtleníteni magunkat és környezetünket.

A Diamond Princessen egyébként összesen 712-en fertőződtek meg, 10-en közülük meghaltak, 597-en felgyógyultak, de 105-en még mindig betegek, köztük 15 ember állapota súlyos.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018