eur:
393.79
usd:
368.71
bux:
65937.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ultraortodox zsidó férfiak imádkoznak a jeruzsálemi Siratófalnál 2020. március 15-én, amikor Izraelben bezártak minden oktatási és egyéb, nem létfontosságú intézményt, illetve üzletet, és megtiltottak minden tíz főnél nagyobb gyülekezést az új típusú koronavírus-járvány terjedése miatt. Az imahelyeken, a zsinagógákban, a templomokban és a mecsetekben is csak tízen lehetnek együtt, egymástól kétméteres távolságra imádkozva.
Nyitókép: MTI/AP/Mahmúd Illean

Magyar holokauszt-túlélő a vírus első halálos áldozata Izraelben

A jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban meghalt az első beteg Izraelben az új koronavírustól – jelentette a helyi média szombaton.

A nyolcvannyolc éves, egyéb, krónikus betegségekben is szenvedő férfi az egyik olyan jeruzsálemi idősotthon lakója volt, ahol egy vírussal fertőzött szociális munkás dolgozott.

Egy héttel ezelőtt szállították súlyos légzési nehézségekkel kórházba a vesztegzár alá helyezett otthonból.

The Jerusalem Post című angol nyelvű újság honlapja szerint Magyarországról származó holokauszt-túlélő volt, aki négy gyereket és tizennyolc unokát hagyott maga után.

Az egészségügyi minisztérium jelenleg hétszázöt ismert koronavírus fertőzöttet tart nyilván Izraelben, közülük tizenegyen kritikus állapotban, lélegeztetőgépen vannak, tizennyolcan pedig közepesen súlyosan betegedtek meg.

Jelenleg huszonegy laboratóriumban ellenőrzik a napi 2200 tesztet, és még nem nyílt meg a hét tesztelőállomás a nagyvárosokban, elsősorban a mintavételhez szükséges eszközök hiányában.

Pénteken a mentőszolgálat dolgozóival és az egészségügyi minisztérium felügyeletével megkezdte működését az első próbaállomás Tel-Avivban, a Jarkon parkban, ahol karanténban lévő, és a fertőzés tüneteit mutatók jelentkezhetnek előzetes egyeztetés után.

A védelmi minisztériumot vezető Naftali Bennet szerint

napi harmincezer tesztet kellene elvégezni országszerte.

A Háárec című lapnak nyilatkozó szakemberek úgy vélik, hogy kritikus napok zajlanak Izraelben, melyek megmutatják, hogy mennyire voltak hatékonyak a kormány eddigi intézkedései, mennyire terjedt el a járvány az országban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×