eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Élet a karanténban – egy magyar beszámolója Észak-Olaszországból

Giusseppe Conte olasz kormányfő szerda este újabb szigorításokat jelentett be: csak az élelmiszerboltok, a patikák, a bankok és a benzinkutak vannak nyitva. Az északolasz Gardában élő Fehér Dorottya az InfoRádiónak arról számolt be, hogy szinte üresek az utcák, a legtöbben otthonról dolgoznak, a vásárlás pedig időigényes feladat lett.

A tömegközlekedés azon kevés szolgáltatások egyike, ami működik Olaszországban - számolt be róla egy Gardában élő magyar, Fehér Dorottya.

"Ha tehetik az emberek, otthonról dolgoznak, de rendelet is előírja, hogy a munkahelyek nagy része zárva legyen" - fogalmazott Fehér Dorottya.

Mint mondta, csak gyógyszertárak, élelmiszerüzletek és benzinkutak tarthatnak nyitva, ezek is limitált nyitva tartási idővel, a bevásárlóközpontok, üzletek, fodrászatok mind-mind zárva tartanak.

A bolti élelmiszer-ellátásról szólva elmondta, tévében, rádióban is folyamatosan felhívják az emberek figyelmét, hogy ne vásároljanak sokat, ne raktározzanak, mert az élelmszer-ellátás folyamatosan biztosítva lesz.

"Tegnap is voltunk vásárolni, másfél óráig tartott egy korábban tíz perc alatt megoldott vásárlás, ugyanis maximum 10 embert engednek be egyszerre"

- mondta.

Az intézkedések miatti hangulatról elmondta, ehhez a helyzethez nehéz hozzászokni, de a kezdeti pánikhangulat alábhagyott, az emberek kezdik megérteni, hogy ez az egyetlen módja, hogy a vírust megállítsák.

Az egészségügyi közállapotokról szólva elmondta, sok a beteg, nehéz az ellátásuk.

"Azt is mondják, hogy ne látogassuk az idős hozzátartozóinkat, inkább próbáljunk videóhívásos telefonbeszélgetésekkel megoldani" - tette hozzá.

A Garda-tó környéke turisztikai szempontból kiürült, de helyiek sem járnak arra manapság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×