eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Placido Domingo spanyol operaénekes Marija Katajeva orosz mezzoszopránnal énekel duettet moszkvai hangversenyén 2019. október 17-én. A Novaja Rosszija zenekart Eugene Kohn amerikai karmester vezényli.
Nyitókép: Placido Domingo spanyol operaénekes Marija Katajeva orosz mezzoszopránnal énekel duettet moszkvai hangversenyén 2019. október 17-én. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Új fejlemény a zaklatási ügyekben - Plácido Domingo visszalépett londoni fellépéseitől

Közös megegyezéssel visszalépett a londoni Királyi Operaházba meghirdetett nyári fellépéseitől a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo - adta hírül a BBC hírportálja.

A világhírű spanyol operaénekes a dalszínház Don Carlos előadásában lépett volna színpadra júliusban.

Pénteki közleményében a londoni operaház megerősítette, hogy az intézményhez "nem érkezett panasz Domingo ellen helytelen viselkedés miatt", és "megértik a művész visszalépésének okát".

Mint fogalmaztak: "Plácido kiemelkedő énekes és művész, és rendkívül hálásak vagyunk neki az évtizedeken át tanúsított támogatásáért és elkötelezettségéért".

Az intézmény hamarosan meghirdeti a meghallgatásokat a Domingo távozásával felszabaduló szerepre.

A 79 éves tenor február végén közleményben kért bocsánatot azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben.

"Tisztelem, hogy ezek a nők végül elég erőt éreztek magukban ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért" - idézte akkor több sajtóorgánum a Domingótól kapott dokumentumot.

A tenor októberben lemondott a Los Angeles-i opera főigazgatói posztjáról is, amelyet 2003 óta töltött be, arra hivatkozva, hogy az őt ért vádak lehetetlenné tennék ottani munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×