eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök (j) vacsorát készül osztani a bagrami légi támaszponton szolgáló amerikai katonáknak, akiket a hálaadás ünnepének alkalmából keresett fel meglepetésszerű afganisztáni látogatása alatt, 2019. november 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Meglepte Afganisztánt Donald Trump

Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba érkezett csütörtökön az amerikai elnök, aki hálaadás alkalmából kereste fel az amerikai katonákat a bagrami támaszponton.

Donald Trump találkozott afgán hivatali partnerével, Asraf Gánival, és bejelentette, hogy az Egyesült Államok jelentősen csökkenteni fogja az Afganisztánban állomásozó csapatainak létszámát.

"Ez veszélyes térség, az elnök pedig támogatásáról akarja biztosítani a katonákat"

- mondta Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője. Az amerikai elnök találkozott afgán hivatali kollégájával, Asraf Gánival, és bejelentette, hogy az Egyesült Államok jelentősen csökkenteni fogja az Afganisztánban állomásozó csapatainak létszámát, részleteket azonban nem közölt.

Azt hangoztatta, hogy az afganisztáni tálibok tűzszünetet és békét akarnak. Donald Trump utazását biztonsági okokra hivatkozva tartották titokban.

Donald Trump amerikai elnök (b) Mark Milley tábornoknak, a vezérkari főnökök egysített bizottsága elnökének (b2) társaságában vacsorát oszt a bagrami légi támaszponton szolgáló amerikai katonáknak, akiket a hálaadás ünnepének alkalmából keresett fel meglepetésszerű afganisztáni látogatása alatt, 2019. november 28-án.
MTI/AP/Alex Brandon
Donald Trump amerikai elnök Mark Milley tábornoknak, a vezérkari főnökök egysített bizottsága elnökének társaságában vacsorát oszt a bagrami légi támaszponton szolgáló amerikai katonáknak. 2019. november 28-án. MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump a bagrami légi támaszponton szolgáló amerikai katonákkal vacsorázott.

Donald Trump meglepetésszerű afganisztáni látogatása alatt kereste fel az amerikai bázist. 2019. november 28-án.
MTI/AP/Alex Brandon
Donald Trump meglepetésszerű afganisztáni látogatása alatt kereste fel az amerikai bázist. 2019. november 28-án. MTI/AP/Alex Brandon

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×