eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kiderült, kik a Mallorcán eltűnt magyarok

Felkerült a magyar rendőrség honlapjára két fiatal képe, akiket eltűntként keresnek és akik nagy valószínűséggel azonosak a spanyol szigeten eltűnt két emberrel.

A sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. A helyi lapok már a hétvégén megírták, hogy egy magyar testvérpárról, egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről van szó. A helyi lapok szerint unokatestvérek.

Egy Facebook-csoportban egy fiatal lány kétségbeesve keresi két unokatestvérét, Orosz Katalint (30) és Mihályt (18), akik Mallorcára utaztak és szerda este óta nem adnak életjelet. A helyi lapok szerint pénteken kellett volna hazatérniük. "Nem lehet őket elérni, telefonjuk ki van kapcsolva. A szállodát is hívtuk, illetve írtunk e-mailt is, de reakció nem volt egyikre sem" – írta a Blikk a közösségi oldalon megjelent bejegyzés alapján.

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében – közölte vasárnap Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

A magyar rendőrség is közzétett egy körözést az eltűnt 30 esztendős nőről, és a 18 éves fiatalemberről, eltűntként keresik őket. Egyelőre nem akadtak a nyomukra, csak a bérelt autójukat találták meg.

A lapok beszámolója szerint egy szemtanú hívta a 112-t a Cala Esmeralda strandtól, mert látta, hogy az erős szélviharban egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó. Hajókkal, helikopterrel, vasárnap drónokkal is keresték őket és búvárok is részt vettek a kutatásban. Úgy tudni, ha a szerda óta tartó keresés nem hoz eredményt, hétfőn felfüggeszthetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×