eur:
392.17
usd:
366.65
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Pozsony, 2018. március 16.Robert Fico szlovák miniszterelnök lemondását ünneplik tüntetők, akik Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnirová meggyilkolásának alapos kivizsgálását követelik Pozsonyban 2018. március 16-án. A felirat jelentése: mindannyian Janért. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Újabb halálos áldozata van a Kuciak-ügynek: felakasztotta magát

A férfi egyike volt annak a nyolc személynek, akiket a gútai rendőrségi akció során őrizetbe vettek a kommandósok Jan Kuciak és barátnője meggyilkolása miatt.

A Nový čas úgy tudja, a férfi a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja, Miroslav M. barátnőjének a fia. Ronald R.-re az édesanyja talált rá a házuk padlásán felakasztva - írja a Parameter.sk. A gyanú szerint Miroslav M. lehetett a sofőr, amikor meggyilkolták Ján Kuciak oknyomozó újságírót és menyasszonyát.

Ronald R.-ről a szlovák speciális ügyészség szeptember közepén osztott meg fantomképet. Sajtóinformációk szerint ezt követően elkezdtek egymással kommunikálni a gyilkosság gyanúsítottjai, ez pedig még inkább megerősítette a rendőrök gyanúját.

A fantomkép megosztásakor az ügyészség közölte, olyasvalaki látható a képen, aki a gyilkosság idején a tett helyszínének közelében tartózkodhatott. Azt állították, hogy az illető segítheti a folyamatban lévő nyomozást, és arra kérték, hogy önként jelentkezzen az ügyészségen vagy a rendőrségen. Ronald R. azonban nem reagált a felszólításra, a gúta rendőrségi akciót követően került rendőrkézre.

Szeptember végén a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei nyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a gútai rendőrségi akció során. Három közülük – Sz. Tamás, Miroslav M. és A. Zoltán – továbbra is rács mögött van. Ötöt mindjárt másnap szabadon engedtek, köztük az öngyilkosságot elkövető 24 éves Ronald R.-t is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×