eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nagymácséd, 2018. február 26.Rendőrök kettős gyilkosság helyszínét biztosítják Nagymácsédban (Velka Maca) 2018. február 26-án, miután az előző éjjel a falubeli otthonában megtalálták Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa holttestét. A bűntényt feltehetőleg Kuciak tevékenységével összefüggésben követték el. (MTI/TASR/Lukás Grinaj)
Nyitókép: MTI/TASR/Lukás Grinaj

Öngyilkosság a Kuciak-gyilkosság után: porig alázhatták a tévedésből elfogott férfit

A gútai családi ház padlásán öngyilkosságot elkövetett Rigó Ronald édesanyja szerint fia nem tudta feldolgozni, ahogy a rendőrök bántak vele, ráadásul a gyanúsítottat nem is ismerte.

Mint az Infostart.hu is megírta, egy gútai családi ház padlásán felakasztotta magát szerdán a Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya megölésével összefüggésbe hozott, a fantomképeken is szerepeltetett férfi, akit előbb elfogtak, majd szabadon engedtek; holttestét édesanyja találta meg. Rigó Ronald az egyik gyanúsított, a gyilkosságban sofőrként közreműködő Miroslav M. barátnőjének volt a fia.

Az öngyilkosságba menekült fiatalember édesanyja szerint fiát ártatlanul és értelmetlenül hurcolták meg a rendőrök. A megtört asszony elmondta: ő idén júniusban ismerkedett meg és őrizetbe vételéig élt kapcsolatban a jelenleg vizsgálati fogságban lévő Miroslav M.-mel, akit csendes, szerény és dolgos embernek ismert, fia,

Ronald viszont nem ismerte a férfit.

Ronald édesanyja elmondta azt is, hogy nagyon megviselte a fiát a rendőrök bánásmódja, Ronald állítása szerint

"még soha nem alázták meg őt ennyire életében".

Az édesanya, akinek a házában Rigó Ronaldot elfogták, utoljára kedden beszélt a fiával, aki másnap önkezűleg vetett véget az életének.

A Speciális Ügyészség szeptember közepén osztotta meg a fantomképet. Sajtóinformációk szerint ezt követően elkezdtek egymással kommunikálni a gyilkosság gyanúsítottjai, ez pedig még inkább megerősítette a rendőrök gyanúját. A fantomkép megosztásakor az ügyészség közölte, olyasvalaki látható a képen, aki a gyilkosság idején a tett helyszínének közelében tartózkodhatott. Azt állították, hogy az illető segítheti a folyamatban lévő nyomozást, és arra kérték, hogy önként jelentkezzen az ügyészségen vagy a rendőrségen. Rigó Ronald azonban nem reagált a felszólításra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×