eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
München, 2017. február 6.Angela Merkel német kancellár, a német Kereszténydemokrata Unió, a CDU (b) és Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke sajtótájékoztatót tart a két párt elnökségi ülése után Münchenben 2017. február 6-án, ahol bejelentették, hogy ismét Angela Merkel lesz a két párt közös kancellárjelöltje, és együtt küzdenek majd a szeptemberi szövetségi parlamenti választás kampányában. (MTI/EPA/Lukas Barth)
Nyitókép: Lukas Barth

A kormánykoalíció felbomlásáról beszélt a német belügyminiszter

Horst Seehofer azt mondta, elszánt a cselekvésre, ha Angela Merkel menekültpolitikai törekvései mégsem vezetnek eredményre.

Horst Seehofer a Passauer Neue Presse című bajor lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a célt illetően egyetértés van közte és Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke között: mindketten el akarják kerülni, hogy belépjenek Németországba olyan menedékkérők, akik egy másik európai uniós tagországban már benyújtották menedékjogi kérelmüket.

Míg azonban a kancellár európai szinten szeretné rendezni a kérdést, Horst Seehofer, aki a koalaíciós partner, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke is, azt szeretné, hogy szükség esetén a szövetségi rendőrség intézkedjen a határon.

Nem lesz nálam boldogabb senki, ha a kancellárnak sikerül az európai megoldás július elejéig, de "elszánt vagyok a cselekvésre", ha Angela Merkel törekvései mégsem vezetnek eredményre

- fogalmazott a CSU elnöke.

Azzal kapcsolatban, hogy a kancellár jelezte, kormányfői hatáskörébe sorolja az ügyet, és nem tűrné el, ha belügyminisztere egyoldalú, az érintett országokkal nem egyeztetett módon és más országok terhére intézkedne, Horst Seehofer azt mondta, világszerte egyedülálló fejlemény, "ősbemutató" lenne, ha egy minisztert azért menesztenének, mert igyekszik gondoskodni országa biztonságáról és rendjéről.

"Mégis hol élünk? Én az egyik koalíciós párt, a CSU elnöke vagyok, és pártom teljes támogatásával cselekszem. Ha a kancellári hivatalban nem elégedettek a belügyminiszter munkájával, akkor a koalíciónak kell véget vetni" - emelte ki Horst Seehofer.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×