INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

angela merkel

horst seehofer

csu

cdu

München, 2017. február 6.Angela Merkel német kancellár, a német Kereszténydemokrata Unió, a CDU (b) és Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke sajtótájékoztatót tart a két párt elnökségi ülése után Münchenben 2017. február 6-án, ahol bejelentették, hogy ismét Angela Merkel lesz a két párt közös kancellárjelöltje, és együtt küzdenek majd a szeptemberi szövetségi parlamenti választás kampányában. (MTI/EPA/Lukas Barth)

A kormánykoalíció felbomlásáról beszélt a német belügyminiszter

Infostart

Horst Seehofer azt mondta, elszánt a cselekvésre, ha Angela Merkel menekültpolitikai törekvései mégsem vezetnek eredményre.

Horst Seehofer a Passauer Neue Presse című bajor lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a célt illetően egyetértés van közte és Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke között: mindketten el akarják kerülni, hogy belépjenek Németországba olyan menedékkérők, akik egy másik európai uniós tagországban már benyújtották menedékjogi kérelmüket.

Míg azonban a kancellár európai szinten szeretné rendezni a kérdést, Horst Seehofer, aki a koalaíciós partner, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke is, azt szeretné, hogy szükség esetén a szövetségi rendőrség intézkedjen a határon.

Nem lesz nálam boldogabb senki, ha a kancellárnak sikerül az európai megoldás július elejéig, de "elszánt vagyok a cselekvésre", ha Angela Merkel törekvései mégsem vezetnek eredményre

- fogalmazott a CSU elnöke.

Azzal kapcsolatban, hogy a kancellár jelezte, kormányfői hatáskörébe sorolja az ügyet, és nem tűrné el, ha belügyminisztere egyoldalú, az érintett országokkal nem egyeztetett módon és más országok terhére intézkedne, Horst Seehofer azt mondta, világszerte egyedülálló fejlemény, "ősbemutató" lenne, ha egy minisztert azért menesztenének, mert igyekszik gondoskodni országa biztonságáról és rendjéről.

"Mégis hol élünk? Én az egyik koalíciós párt, a CSU elnöke vagyok, és pártom teljes támogatásával cselekszem. Ha a kancellári hivatalban nem elégedettek a belügyminiszter munkájával, akkor a koalíciónak kell véget vetni" - emelte ki Horst Seehofer.

Nyitókép: Lukas Barth
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018