eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
London, 2018. március 20.Orosz diplomata autó hagyja el az orosz nagykövetség londoni épületét 2018. március 20-án. Nagy-Britannia ezen a napon hajtja végre a korábban bejelentett 23 orosz diplomata kiutasítását a szigetországból a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija ellen Angliában elkövetett gyilkossági kísérlet miatt, amely mögött London szerint a Kreml állhat. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: ANDY RAIN

Megkezdődött a Londonból kiutasított orosz diplomaták hazaköltöztetése

Megkezdődött kedden, egy nappal az egyhetes határidő lejárta előtt azoknak az orosz diplomatáknak a hazaköltöztetése, akiket a brit kormány a délnyugat-angliai Salisbury városában március elején idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet miatt utasított ki Nagy-Britanniából.

A brit kormány múlt szerdán a londoni orosz nagykövetség 23 olyan diplomatáját szólította fel egy héten belüli távozásra, akikről megállapította, hogy hírszerzési tevékenységet folytatnak Nagy-Britanniában. London emellett felfüggesztett minden tervezett magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezést Oroszországgal, és ennek jegyében visszavonta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter londoni látogatásra szóló meghívását.

Kedden költöztetőcégek zárt rakterű teherautóinak sora hagyta el a londoni orosz nagykövetség hivatalainak és rezidenciáinak otthont adó hatalmas épületegyüttes parkját, a diplomaták és hozzátartozóik - hozzávetőleg 80 ember - pedig buszokkal távoztak a komplexumból.

London, 2018. március 20.
Az orosz nagykövetség londoni épületét elhagyó emberek sorakoznak csomagjaikkal 2018. március 20-án. Nagy-Britannia ezen a napon hajtja végre a korábban bejelentett 23 orosz diplomata kiutasítását a szigetországból a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija ellen Angliában elkövetett gyilkossági kísérlet miatt, amely mögött London szerint a Kreml állhat. (MTI/AP/Frank Augstein)
London, 2018. március 20. Az orosz nagykövetség londoni épületét elhagyó emberek sorakoznak csomagjaikkal 2018. március 20-án. Nagy-Britannia ezen a napon hajtja végre a korábban bejelentett 23 orosz diplomata kiutasítását a szigetországból a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija ellen Angliában elkövetett gyilkossági kísérlet miatt, amely mögött London szerint a Kreml állhat. (MTI/AP/Frank Augstein)

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×