eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fordulat jöhet a migrációban

Az Európa-szerte tapasztalt negatívumok, a belbiztonsági helyzet jelentős romlása, a terrorista cselekmények gyakorisága arra ösztönzik a választott politikai vezetőket, hogy az eddigi hibás migrációs politikájukon változtassanak, a politikai változások pedig fordulatot hozhatnak az illegális bevándorlásban - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György az M1-en azt mondta: az ellenőrzés nélküli tömeges bevándorlás ellen az Európai Unió nem védekezett sikeresen, azt a tagállamoknak kellett megtenniük. Véleménye szerint 2017 arról szólhat, hogy - a magyar javaslatoknak megfelelően - az az álláspont erősödik, hogy az uniós külső határain kell megállítani az illegális migrációt, a menekültkérelmeket pedig a határokon kívüli regisztrációs és menedékkérő központokban (hotspot) kell elbírálni.

Arról is beszélt, hogy a máltai elnökség prioritásai között szerepel a menekültügyi ügynökség létrehozása.

Arra a kérdésre, hogy kvótaügyben lehet-e változás, reményét fejezte ki, hogy igen. Emlékeztetett: folyamatban van a Magyarország által indított kvótaper, amelynek végkimenetele erre hatással lehet. Azt mondta, arra számít, hogy jogi és nem politikai megfontolások alapján születik döntés az ügyben.

Bakondi György arra számít, hogy a migrációs hullám kísérőjelenségeként megjelent terrorcselekmények, köztörvényes bűncselekmények megállíthatóak, az Európai Unióban pedig meghallják a nemzetállamok, valamint az emberek hangját, és véghezviszik azokat a változásokat, amelyek célja az európai emberek biztonsága.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×