INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Molotov-koktél is előkerült a görög-macedón határon

InfoRádió / MTI
Harminc Molotov-koktélt találtak a görög rendőrök a bevándorlóknál a görög-macedón határon, ahol a migránsok hétfőn is megpróbáltak áttörni - mondta az M1 Macedóniában, Gyevgyelijában tartózkodó tudósítója az aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.

Elmondta, hogy a görög rendőrök találták meg a robbanószereket a migránsoknál. A tudósító beszámolója szerint a határátkelőn délelőtt egy nagyobb tiltakozás volt kibontakozóban: eleinte 50-100 pakisztáni gazdasági migráns skandálta, hogy nyissák meg a határt, majd a háromszázasra duzzadt tiltakozó tömegből néhányan bontani kezdték az akadályt a leggyengébb pontján.

A hangadók azonban "nem harcolunk" kiáltásokkal kísérve elrángatták a kerítésbontókat a helyszínről, így a macedón rendőröknek ezúttal sem kellett bevetniük a vízágyúkat - közölte.

A tudósító kitért arra, hogy az eddigi silány hamisítványok mellett a macedón rendőrök már rendkívül jó minőségű hamisított dokumentumokkal is találkoztak, amelyekért akár százezer forintnak megfelelő összeget is elkérnek a hamisítók.

A címlapról ajánljuk