eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Molotov-koktél is előkerült a görög-macedón határon

Harminc Molotov-koktélt találtak a görög rendőrök a bevándorlóknál a görög-macedón határon, ahol a migránsok hétfőn is megpróbáltak áttörni - mondta az M1 Macedóniában, Gyevgyelijában tartózkodó tudósítója az aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.

Elmondta, hogy a görög rendőrök találták meg a robbanószereket a migránsoknál. A tudósító beszámolója szerint a határátkelőn délelőtt egy nagyobb tiltakozás volt kibontakozóban: eleinte 50-100 pakisztáni gazdasági migráns skandálta, hogy nyissák meg a határt, majd a háromszázasra duzzadt tiltakozó tömegből néhányan bontani kezdték az akadályt a leggyengébb pontján.

A hangadók azonban "nem harcolunk" kiáltásokkal kísérve elrángatták a kerítésbontókat a helyszínről, így a macedón rendőröknek ezúttal sem kellett bevetniük a vízágyúkat - közölte.

A tudósító kitért arra, hogy az eddigi silány hamisítványok mellett a macedón rendőrök már rendkívül jó minőségű hamisított dokumentumokkal is találkoztak, amelyekért akár százezer forintnak megfelelő összeget is elkérnek a hamisítók.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×