eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Németországban tűz volt egy társasházban, amelyben menedékkérők is laknak

Tűz volt a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Woldegkben egy társasházban, amelyben menedékkérők is laknak - közölte kedden a helyi rendőrség.

A tűz az épület pincéjében keletkezett, a nyomozás első adatai alapján valószínűleg szándékos gyújtogatás miatt.

A tűzoltókat hétfő este riasztották. A társasház több lakóját tűzoltólétra segítségével kellett kimenekíteni, mert a füst ellepte a lépcsőházat, elvágva ezzel a menekülési utat. Két embert füstmérgezés gyanújával kórházba vittek.

A társasház lakhatatlanná vált, a 35 lakót - köztük 10 menedékkérőt - ideiglenes szállásokra költöztették.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi adatai szerint az idén október végéig 600 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége - 543 eset - szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény.

A feljegyzett esetek között 95 erőszakos bűncselekmény van, és 49 gyújtogatásos támadás történt szállások, befogadóállomások ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×