eur:
395.31
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Egyiptomi határőrök agyonlőttek öt szudáni migránst az izraeli határnál

Egyiptomi határőrök agyonlőttek öt szudáni migránst, amikor azok megpróbálták illegálisan átlépni az egyiptomi-izraeli határt a Sínai-félsziget északi részén hétfőn.

A hadsereg közleménye szerint a migránsok embercsempészek kíséretében próbáltak átjutni a határon a hajnali órákban. Először figyelmeztetető lövéseket adtak le rájuk, de erre nem reagáltak. Amikor megpróbálták letartóztatni őket, az egyiptomi hadsereg közleménye szerint a migránsokat kísérő embercsempészek rálőttek a biztonsági erők tagjaira. A határőrök az ezt követően kialakult tűzharcban öt szudáni állampolgárságú migránst agyonlőttek, hatot megsebesítettem, ötöt pedig sértetlenül vettek őrizetbe.

Egy héttel ezelőtt ugyanebben a térségben 16 szudáni állampolgár holttestét találták meg, akikkel a szudáni hatóságok szerint szintén az egyiptomi biztonsági erők végeztek.

Az egyiptomi Sínai-félsziget a nemzetközi emberkereskedelem egyik gócpontjának számít, sok afrikai migráns ezen a térségen keresztül próbál Izraelbe vagy nyugatra jutni. A félsziget északi, Izraellel és a Gázai övezettel határos részén szélsőséges iszlamista fegyveresek folytatnak felkelést, köztük az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel szövetséges Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) terrorcsoport is.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×