eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A görög parti őrség több mint ezer bevándorlót mentett ki az Égei-tengerből

Az elmúlt három nap alatt 1244 menekültet és gazdasági bevándorlót mentett ki a görög parti őrség az Égei-tengerből, miközben továbbra is ezrek érkeznek a görög szigetekre.

A parti őrség hétfői közleménye szerint a mentők 34 incidensben nyújtottak segítséget péntek óta Leszbosz - ide érkezik a legtöbb bevándorló -, valamint Híosz, Számosz, Kósz, Kálimnosz és Mejíiszti szigetek közelében.

Ezek között az adatok között nem szerepel az a több ezer ember, aki szerencsésen tette meg a Törökország nyugati partvidéke és a görög szigetek közötti rövid, ám gyakran halállal végződő utazást.

Görögországon keresztül érkezik a Közel-Keletről és Afrikából a jobb élet reményében Európa felé tartó több százezer ember többsége. A Törökországban működő embercsempész bandák által szervezett átkelések során már százak fulladtak a tengerbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×