eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elmar Brok: Magyarországot sokáig magára hagyták

Magyarországot túl sokáig magára hagyták a menekültválságban az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke szerint.

Elmar Brok a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak a röszkei határátkelőnél történtekről szólva kiemelte: sok menekült erőszakosan próbált átjutni a határon. Hozzátette, hogy Magyarországon meghallgatják a Németországból érkező kritikát.

Az Európai Unió túl későn reagált a menekültválságra, és Magyarországot sokáig magára hagyta - mondta a német konzervatív CDU politikusa.

Elmar Brok hangsúlyozta, hogy a válságot csak kialakulásának helyén lehet hatékonyan rendezni, és botrányosnak nevezte, hogy csökkentették a Szíriával szomszédos államokban működő menekülttáborok pénzügyi támogatását.

A válság helyi kezelése mellett az EU-ban most az a legfontosabb, hogy gyorsan fölépítsék a migránsok méltányos elosztását szolgáló kvótarendszert, és biztosítsák az előírásoknak megfelelő regisztrációt - mondta Elmar Brok.

Steffi Lemke, az ellenzéki Zöldek parlamenti (Bundestag) frakciója ügyvezető testületének tagja, aki csütörtökön a Deutschlandfunknak Budapestről telefonon adott nyilatkozatában elfogadhatatlannak nevezte a magyar hatóságok fellépését, kiemelte: nem érdemes egymásra mutogatni, budapesti megbeszélésein pedig azt tapasztalta, hogy a magyarok úgy érzik, magukra hagyták őket a menekültválságban.

Európa "túl későn, túl gyengén és rosszul" reagált a válságra, és a migrációs hullám az európai menekültpolitika csődjét eredményezte - mondta a Zöldek politikusa.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×