eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az izraeli hadsereg otthonuk elhagyására szólította fel a gázaiakat

Az izraeli hadsereg kedd éjjel ismételten arra szólította fel a Gázai-övezet északi részén élőket, hogy a saját biztonságuk érdekében hagyják el otthonukat, mert így elkerülhető, hogy civil áldozatai legyenek a Hamász iszlamista szervezet állásai ellen intézett légicsapásoknak.

A Háárec című izraeli lap azt írta, hogy a támadások százezer embert veszélyeztetnek.

Az Ynet hírportál úgy értesült, hogy Gázaváros keleti, Sudzsaíja nevű kerületének lakóinak közép-európai idő szerint reggel hét óráig adott haladékot az izraeli hadsereg, hogy "mentsék az életüket".

A Hamász katonai szárnya, az Ezzedín el-Kasszám Brigádok a Twitter közösségi portálon arról számolt be, hogy a sűrűn lakott övezet keleti részében több száz családot figyelmeztettek, hogy otthonukat légicsapás érheti.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő közölte, szerdán fokozni fogják a támadásokat az egy hete kezdődött offenzíva keretében.

A fellángolt harcokban eddig több mint 180 palesztin vesztette életét, a sebesültek száma hozzávetőleg 1400. A Gázai övezetben 250 épületet romboltak le. Bár palesztin fegyveresek több mint ezer kezdetleges rakétát lőttek ki Izraelre az elmúlt napokban, izraeli oldalon eddig csak egy ember halt meg.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 19:46
×
×
×
×