eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Feldühödött hazafi" volt a Los Angeles-i ámokfutó

Az amerikai kormánnyal és a repülőtéri biztonsági szolgálattal szemben ellenséges hangvételű üzenetet találtak az elfogása után annál a férfinál, aki lövöldözött és egy embert megölt a Los Angeles-i repülőtéren - jelentették szombaton amerikai tömegtájékoztatási eszközök hivatalos forrásra hivatkozva.

A férfi táskájában egy kézzel írott feljegyzést találtak, amely szerint a TSA közlekedésbiztonsági szolgálat alkalmazottait és "disznókat" akart megölni - mondta el az amerikai nyomozó hatóságok egy neve elhallgatását kérő munkatársa. Az írás szerint az utóbb a 23 éves, Los Angeles-i Paul Ciancaként azonosított lövöldöző úgy érezte, hogy a TSA átkutatásai megsértik az alkotmányos jogait és hogy magát "feldühödött hazafinak" tartja. Dühének oka a levél szerint különösen Janet Napolitano korábbi belbiztonsági miniszter volt.

A CNN hírtelevízió híradásában szintén az szerepelt, hogy a férfinál kormányellenes érzelmeket kifejező és a TSA-val szembeni dühről árulkodó feljegyzést találtak. Több utas arról számolt be, hogy a férfi a támadás előtt TSA-s alkalmazottakat keresett a reptéren.

A lövöldöző egy nagy tűzerejű lőfegyverrel nyitott tüzet a repülőtéren helyi idő szerint pénteken. A biztonsági szolgálat egy tagját lelőtte, két másikat megsebesített, mielőtt rövid tűzharcban megsebesítették és elfogták.

A reptéren pánik tört ki, a 2-es és a 3-as terminált kiürítették. Az utasok egy részét a kifutópályára menekítették.

A Los Angeles-i nemzetközi repülőtér az Egyesült Államok harmadik legnagyobb repülőtere, 2012-ben a világ hatodik legforgalmasabb légikikötője volt. A 3-as terminál kisebb amerikai légitársaságok gépeit szolgálja ki. Az eset miatt több mint hétszáz járatot töröltek.

A TSA-t a 2011. szeptember 11-i terrortámadások után hozták létre. Napolitano 2009-től 2013 szeptemberéig volt a belbiztonsági tárca vezetője.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×