eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kártérítést fog kérni Floridától a gyilkosság vádja aló felmentett Zimmerman

Perköltségeinek fedezésére 200-300 ezer dolláros kártérítést fog kérni Florida államtól George Zimmerman, akit felmentettek az alól a vád alól, hogy hirtelen felindulásból meggyilkolta a tizenéves afroamerikai Trayvon Martint - közölte kedden a honlapján a CNN hírtelevízió.

A floridai törvények alapján a felmentett vádlottak perköltségeit az állam fedezi, amennyiben ezzel a bíró is egyetért. Zimmermann ügyvédje, Mark O'Mara, aki Debra S. Nelson bírótól fogja kérni a perköltségek megtérítését, a CNN-nek elismerte, hogy az igényeltnél sokkal alacsonyabb összegű kártérítésre számít.

O'Mara a saját ügyvédi díját - amelyet Florida állam nem köteles megtéríteni - mintegy 1 millió dollárra, a védelem összköltségét pedig mintegy 2 millió dollárra becsülte. A szakértői díjak ebből 75-100 ezer dollárra rúgtak. Az ügyvéd elmondta, hogy az ügyfelével kötött megállapodás szerint Zimmermann akkor fogja majd kifizetni, ha lesz rá pénze.

A 29 éves Zimmermant, aki az incidens idején még önkéntes rendész volt, júliusban minden vád alól felmentették a 17 éves Martin megölésével kapcsolatban. A jogvédő csoportok és az afroamerikai közösségek által széles körben rasszistának minősített verdikt Egyesült Államok-szerte tiltakozásokat váltott ki.

A jelenleg munkanélküli Zimmerman a CNN szerint abból tehet szert bevételre, ha könyvet ír az országos figyelem középpontjába került esetről, és ha megnyeri az NBC News ellen rágalmazás ügyében indított perét. A televízió ugyanis pontatlanul idézte Zimmerman és a rendőrségi diszpécserközpont között az incidens éjszakáján lezajlott beszélgetést.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×