eur:
389.46
usd:
362.58
bux:
68013.22
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nincs megállapodás az ENSZ-ben Szíria ügyében

Az istenkáromlás beszüntetésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Arab Liga főtitkára. Nabil al-Arabi az ENSZ közgyűlésén hangsúlyozta: a vallásgyalázás súlyosan veszélyezteti a világbékét és a biztonságot. Az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei nem értenek egyet ezzel, mert úgy vélik, hogy ez korlátozná a szólás szabadságot.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azzal a kéréssel fordult az ENSZ Biztonsági Tanácsához, hogy találjon megoldást a szíriai válságra. Oroszország és Kína három alkalommal is megakadályozta, hogy a testület a nyugati hatalmak kezdeményezésére nyomást gyakoroljon Bassár el-Aszad szíriai elnökre.

Az Arab Liga főtitkára sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a tanács nem tudja megvalósítani célját az állandó tagok közötti nézeteltérések miatt.

Palesztina teljes jogú ENSZ-tagságát követelte az egyiptomi elnök. Mohamed Murszi azt kérte, hogy a világszervezet adja meg a teljes jogú tagságot a palesztinoknak, függetlenül attól, megszületik-e a békemegállapodás Izraellel vagy sem.

Assange üzent

Julian Assange, a Wikileaks alapítója Barack Obama amerikai elnököt támadta abban a videoüzenetében, amelyet menedékhelyéről, Ecuador londoni nagykövetségéről közvetítettek szerdán az ENSZ New York-i székházába a Közgyűlés ülésszaka idején.

Felrótta az elnöknek, hogy noha a Közel-Keleten támogatja a szólás szabadságát, az Assange által vezetett szervezetet üldözi amiatt, hogy kiszivárogtat diplomáciai táviratokat. Éppen a saját példája bizonyítja, hogy Obama jobban korlátozza a szólás szabadságát, mint bármely más korábbi amerikai elnök- jelentette ki Assange.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×