eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Indul a verseny a pártelnöki székért - kire érdemes fogadni?

Az oddsok szerint David Miliband a legesélyesebb arra, hogy Gordon Brown utóda legyen a Munkáspárt élén, de a pártelnöki posztra több befolyásos politikus is igényt tarthat.

A SkyBet, a Daily Mail, sőt még a legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill oddsai szerint is David Milibandnek van arra a legnagyobb esélye, hogy a brit Munkáspárt vezetője legyen Gordon Brown távozása után.

A 44 éves jelenlegi külügyminiszter már többször szembe fordult Gordon Brownnal, de egyszer sem sikerült megbuktatnia. Ha indul az elnökségért (márpedig ez szinte biztosra vehető), két befolyásos politikus támogatására is számíthat: Tony Blairére és Lord Mandelsonéra.

Elemzők szerint, bár neki van a legnagyobb esélye arra, hogy átvegye a Munkáspárt vezetését, potenciális gyengeségének tartják ellenszenves és gyakran kellemetlen személyiségét. Ha valaki a William Hillnél David Milibandre szeretne fogadni és nyer, akkor másfélszeres pénzt kap.

A legjobb kommunikátor, Brown védence és a testvér

Alan Johnsont is az esélyes befutók között emlegetik. Az 59 éves belügyminisztert a Munkáspárt legjobb kommunikátorának tartják, ráadásul azon kevés politikusok egyike, aki nem keveredett bele a nagy port felkavart képviselői visszatérítések körüli botrányba. A William Hill hétszeres pénzt fizet annak, aki rá fogad és nyer.

Könnyen lehet, hogy Ed Ballsnak hívják majd a Munkáspárt következő elnökét. A 43 éves oktatási miniszter Gordon Brown védencének számít, és joggal reménykedhet Charlie Whelan keményvonalas szakszervezeti vezető támogatásában is.

Szóba jöhet David Miliband öccse, Ed is, aki a munkáspárti kabinet energia- és klímaügyi minisztere volt. A mindössze 40 éves politikus Gordon Brown szövetségesének számít, és jobb szónok, mint a bátyja, ennek ellenére a fogadóirodák szerint kevesebb az esélye, mint a testvérének.

Nagy pénzt lehet kaszálni Tony Blairen


A lehetséges utódok között emlegetik Harriet Harmant is. Az 59 éves politikusasszony a Munkáspárt jelenlegi alelnöke. Erős és tapasztalt kampányoló, de sok férfit elijeszthet személyisége - írja róla a Daily Mail.

Nem szabad kihagyni a lehetséges jelöltek közül Alistair Darlingot sem, aki a pénzügyi válság közepette a Munkáspárt egyik legmegbízhatóbb politikusaként tündökölt. Többször is kiállt Gordon Brown mellett, amikor támadták, de állítólag azt mondta barátainak, hogy nem akar indulni az elnöki posztért.

A William Hillnél még Tony Blairre is lehet fogadni: 101-szeres összeg üti annak a markát, aki eltalálja, hogy visszatér a Munkáspárt élére a korábbi pártelnök és kormányfő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×