eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Clinton: a nők jogait nem szabad feláldozni az afganisztáni rendezésben

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter közölte: a nők jogait nem szabad feláldozni az afganisztáni rendezésben.

"Nem hagyjuk magukra önöket" - mondta a külügyminiszter a Hamid Karzai afgán elnököt négynapos látogatásra elkísérő három magas rangú női vezetőnek. Clinton lényegesnek nevezte, hogy az afganisztáni megbékélési folyamatban ne nyomják el a nőt jogait.

A külügyminiszter kijelentéseinek hátterében azok az aggodalmak állnak, amelyek szerint az afgán felkelőkkel kötendő megállapodás megszüntetheti a tálib uralom megdöntése - 2001 - óta az afgán nők számára kivívott jogokat.

Karzai azért utazott a héten Washingtonba, hogy meggyőzze az Obama-kormányzatot, támogassa a háború tárgyalásos úton való lezárására irányuló erőfeszítéseit. A lázadók és támogatóik azonban rendszeresen megfélemlítik vagy megtámadják az otthonukon kívül dolgozó, nyugati viseletet hordó vagy iskolába járni szándékozó nőket.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×