eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A katolikus egyház bírálja Berlusconi magánéleti botrányait

Silvio Berlusconi olasz kormányfő magánéleti botrányai - házassági viszályai, illetve a fiatal nőkhöz fűződő viszonyai - kiváltották az olasz katolikus egyház bírálatát.

 Alessandro Plotti érsek, az olasz püspöki konferencia volt alelnöke arról beszélt, hogy a magánéleti botrányok ártanak a politikusok szavahihetőségének. Plotti figyelmeztetett annak veszélyére, hogy a média a nagy hatalommal bíró és sikeres politikusok normális fellépéseként tálalja "az erkölcstelen viselkedést". "Aki magas hivatalt vállal, annak nem szabad elfelejtenie, hogy a viselkedésével példát mutat a nyilvánosságnak" - mondta az érsek keddi olasz médiajelentések szerint.

Az olasz sajtó az utóbbi hetekben Berlusconi és egy 18 éves nápolyi lány, Noemi Letizia állítólagos kapcsolatának hírétől volt hangos.
A Famiglia Cristiana (Keresztény család) című katolikus hetilap egyik kommentárjában ugyancsak bíráló szavakkal illette az olasz kormányfőt. Az újság pellengérre állította az egyre inkább a televízió hatása alatt álló társadalmat, ahol nem a tehetség, a szorgalom és a munka, hanem csak a csinos külső és a siker számít. Ezzel a hetilap Berlusconi és Noemi Letizia kapcsolatára utalt, a nápolyi hölgy ugyanis televíziós karrierről álmodozik.

    Az olasz kormány tagjai közül többen a miniszterelnök védelmére keltek. Gianfranco Rotondi, a kormányprogram végrehajtásáért felelős tárca nélküli miniszter szerint lejárató kampányról van szó. Mint hangsúlyozta, Berlusconi "tiszteletreméltó kormányfő és apa", s ezt az olaszok évtizedek óta tudják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×