eur:
385.35
usd:
354.83
bux:
68105.17
2024. május 21. kedd Konstantin

Mexikóban javult a helyzet

Mexikóban megszüntették az új típusú influenza terjedése miatt elrendelt korlátozások jelentős részét, így újra kinyitottak az éttermek és a boltok.

Mexikóvárosban ismét tanítanak a gimnáziumokban és az egyetemeken, de az általános iskolákban csak a jövő héten lesz újra oktatás. Ismét látogathatóak a különböző régészeti nevezetességek, így például a Kolumbusz előtti időkből származó híres piramisok.

Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb adatai szerint 23 országban 1893 ember fertőződött meg bizonyíthatóan az új típusú influenza vírusával. Ebből 942 eset Mexikóban történt, ahol 29-en belehaltak a betegségbe. Európában a leginkább érintett állam Spanyolország, ahol az egészségügyi minisztérium 8 új megbetegedést jelentett be: ezzel 81-re nőtt a bizonyíthatóan az új típusú, H1N1-vírussal megfertőzöttek száma.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×