eur:
388.68
usd:
361.64
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Mexikó: 19-re emelkedett a H1N1 halálos áldozatainak száma

Mexikóban 19-re emelkedett a H1N1 vírus halálos áldozatainak száma - jelentette be helyi idő szerint szombaton este a mexikói egészségügyi miniszter.

José Ángel Cordova beszámolója szerint az új vírus okozta halálesetek száma hárommal emelkedett, s a megerősített fertőzések száma 454-re nőtt, fél nap alatt csak 11-gyel gyarapodott.

A miniszter szombat délelőtt még arról beszélt, hogy stabilizálódni látszik az új vírus okozta influenzajárvány Mexikóban, arra utalva, hogy akkor még nem nőtt a halálos áldozatok száma, csak közel félszáz újabb fertőzést erősítettek meg.

Szombat esti sajtóértekezletén Cordova mindenesetre úgy vélekedett, hogy csökkenni látszik a súlyos esetek száma. Összesen 1303 gyanús esetet vizsgáltak, s ebből 473-ban sikerült izolálni az új vírust. A fertőzéseket elsősorban a fővárosban és körzetében, illetve a szomszédos mexikói államban észlelték, összesen eddig 18-ban. A 19 halálos áldozat közül 14 nő, hatan-hatan a húszas, illetve a harmincas éveikben jártak.

Cordova annak a véleményének adott hangot, hogy még az év vége előtt rendelkezésre állhat védőoltás az új vírus ellen.

Az új influenzavírusnak eddig húsz ember esett áldozatul, egy egyesült államokbeli eset kivételével valamennyien Mexikóban haltak meg.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 05:13
×
×
×
×