eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Találtak kibúvót az amerikaiak a megállapodás alól

2009. június 30. után kiképzéssel és tanácsadással segítik az iraki fegyveres erők munkáját az amerikai katonák - jelentette ki az Irakban állomásozó amerikai haderő parancsnoka.

Raymond Odierno hangsúlyozta: az amerikai erők nem harcoló alakulatként ugyan, de továbbra is jelen lesznek az iraki városokban.

A parancsnok azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a két ország közötti biztonsági megállapodás alapján a jelenleg mintegy 150 ezer fős amerikai haderő június 30-ig visszavonul támaszpontjaira a városokból és falvakból.

Korábban rövid látogatásra, váratlanul Irakba utazott az amerikai védelmi miniszter. Robert Gates repülője a Bagdadtól 70 kilométerre északra fekvő baladi légitámaszponton szállt le. A miniszter megbeszélést folytat Raymond Odierno tábornokkal is.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×