eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csak szondáztatás után szavazhatnak a honatyák

Alkoholtesztnek vethetik alá a képviselőket a parlamentbe való belépés előtt Ausztrália legnépesebb államába. Több honatya is félreérthető viszonyba került ugyanis női kollégájával Új-Dél-Walesben, miután többet ivott a kelleténél egy-egy partin.

Ausztrália legsűrűbben lakott államának politikusait ezentúl megszondáztathatják, mielőtt engednék őket törvényeket megszavazni. Az ok egy incidens-sorozat, amely kínos helyzetbe hozta a mérsékelt baloldali kormányt.

Szeptemberben az állam rendőrminiszterének kellett távoznia, miután a parlamenti irodájában tartott ivászaton állítólag alsónadrágban táncolt. Legutóbb pedig Andrew Fraser mondott le a konzervatív ellenzék vezetői posztjáról, mert egy hajnalba nyúló buli végén arrébb lökött egy női kollégát.

"Alkoholtesztet ennek a csőcseléknek!" - hirdette a helyi Daily Telegraph szalagcíme valamelyik nap.

Barry O'Farrell, a konzervatív ellenzék vezetője azt mondta, támogatja, hogy alkoholtesztnek vessék alá a képiselőket, mielőtt belépnek a törvényhozás épületébe, a zöldek viszont ellenzik a tervet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×