eur:
385.7
usd:
354.84
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Adócsökkentést tervez a kormány, hogy elkerülje a recessziót

Nyilvánosságra hozta adócsökkentési elképzeléseit a brit ellenzéki Konzervatív Párt, miközben Gordon Brown miniszterelnök is egyszázalékos jövedelemadó csökkentés lehetőségét lebegtette meg.

A brit ellenzék nagyobbik pártja szerint úgy lehetne finanszírozni az adócsökkentést, hogy az állam jutalmazza a három hónapnál hosszabb ideje munkanélküli segélyen élőket alkalmazó vállalatokat.

A munkanélküliség így elért jelentős csökkenése révén felszabaduló összeg fedezné az adó mérséklése folytán keletkező bevételkiesést.

Gordon Brown nem tartja helytállónak az ellenzéki elgondolást, szerinte a számítások hibásak. A soron következő költségvetési javaslat beterjesztése előtt a kormány is meglebegtette az adócsökkentés lehetőségét, amellyel a gazdaság élénkítését kívánja elérni, a recessziós veszély elhárítása érdekében. De a bevételkiesést külföldi kölcsönök felvétele útján ellensúlyozná.

Gordon Brown szerint az angol államadósság mértéke elfogadható, tehát az ország bízvást követheti a német, francia és kínai példát. A gazdaságélénkítést szolgálná továbbá bizonyos illetékek eltörlése.

A reáljövedelem növekedése révén a fogyasztás is nőne, jótékony hatást gyakorolva a gazdaságra. A költségvetés beterjesztése előtti kormányjelentést várhatólag a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×