eur:
400.96
usd:
367.64
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Megadásra szólították fel Mladicot

Szerbiában megadásra szólította fel a háborús bűncselekmények miatt körözött Ratko Mladic tábornokot a belgrádi kormány több minisztere.

Rasim Ljajic, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel folytatott együttműködésért felelős tanács elnöke úgy nyilatkozott: a szerb állam érdekeit az szolgálná, ha a volt boszniai szerb hadseregparancsnok mellett a szintén körözött Goran Hadzic, a horvátországi szerbek volt vezére is minél előbb feladná magát.

A vádak szerint Ratko Mladic volt a 1995-ös srebreniai mészárlás másik fő felelőse a közelmúltben, 12 évnyi bújkálás után elfogott Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök mellett. Radovan Karadzic pere már elkezdődött a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

Címlapról ajánljuk

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutatnak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indul a hét. Amerikában Colombus-nap miatt ugyan a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq is nyitva lesz ma, de a kötvénypiacok zárva lesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×